poze turneu roots revival la timisoara

Turneu Roots Revival la Timisoara

Timis , Timisoara. Joi 27 Februarie 2014 19:00

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Seara de concert la Sala Capitol a Filarmonicii "Banatul"din Timisoara

Șase muzicieni din șase țări ale lumii se întâlnesc în România pentru a da viață unui proiect inedit, în care muzica tradițională și jazzul se îmbină într-o armonie perfectă. Turneul Roots Revival Romania 2014 se va desfăşura între 25 februarie și 1 martie în Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti.

Ce înseamnă Roots Revival? Conceptul încearcă să înlăture toate prejudecățile legate de muzica tradițională prin oferirea unei noi perspective – o reinterpretare vie a lumilor sonore provenite dintr-un spațiu cu origini străvechi, cel folcloric. După cum o spune și titlul, Roots Revival invită să ne redescoperim rădăcinile prin accesarea tradițiilor care ne definesc și a ne revitaliza spiritual. Cum? Eliminând tot ce este comercial sau superficial și ajungând la esență, la valorile reale, universale.

Primul proiect Roots Revival Romania a reunit în 2013 muzicieni din diferite țări într-o tabără de creație din Maramureș. Timp de o săptămână, artiștii au creat spectacolul care a fost prezentat la Săpânța, loc în care tradițiile autohtone încă își păstrează autenticitatea, dar și la Sala Radio din Capitală, cu un succes extraordinar.

Acum, în 2014, Roots Revival capătă o nouă dimensiune, cea a unui turneu. Deoarece spontaneitatea, improvizația, îmbinarea tradițiilor și experiențelor artistice anterioare ale muzicienilor sunt cuvinte cheie ale proiectului, aceștia se vor întâlni la București cu o săptămână înainte de începerea seriei de concerte și vor crea spectacolul.

Este vorba despre Mehdi Aminian din Iran (ney), Monica Mădaș din România (voce), Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioară) și Ruven Ruppik din Germania (percuţie), artiști pasionați în egală măsură de tradiție și inovație, de tehnică muzicală și improvizație jazz.

Turneul Roots Revival Romania 2014 are ca teme autohtone de inspirație sonoritățile tradiționale din zona Maramureșului, ritualuile de primăvară legate de Mărțișor și muzica Mariei Tănase: “Stiu că este o cântăreață extraordinar de apreciată aici, dar noi ne propunem să prezentăm muzica ei asa cum nu a mai fost auzită. Este de fapt un experiment în care șase muzicieni cu background-uri culturale diverse vor crea un spectacolul de la zero, care va fi cu siguranță o experiență sonoră inedită pentru public, dar și pentru fiecare dintre noi”, spune Mehdi Aminian.

Pret/ bilet:
Categoria 1: 50 lei
Categoria 2: 30 lei
Categoria 3: 20 lei

Mai multe detalii: http://www.bilete.ro/

Pret bilet: 20 Lei

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 2321 zile, 28 Ian. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
trooper lanseaza strigat best of 2002 2019 la timisoara

Trooper lanseaza Strigat: Best of 2002 - 2019 la Timisoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 24 Octombrie 2020
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe after effects

Curs Adobe After Effects

Timis, Timisoara. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .