poze byron lansare album eternal return la timi oara

byron - lansare album Eternal Return la Timișoara

Timis , Timisoara. Vineri 4 Decembrie 2015 22:00

Categorii: Muzica si Concerte

“Eternal Return”, al șaselea disc de studio byron, este un album-concept cu 12 piese compuse pe parcursul unui an, fiecare dintre ele corespunzând câte unei luni din calendar. Versurile vorbesc despre miturile, legendele și evenimentele istorice din spatele fiecărei luni, transpuse în lumea noastră modernă. În același tip, cântecele pot fi interpretate și ca spunând povestea de dragoste dintre doi protagoniști, cu suișurile și coborâșurile acesteia.

Se poate spune că “Eternal Return” este o meditație asupra naturii ciclice a vieții și a felului în care conceptele, ideile și evenimentele au tendința de a se repeta pe parcursul istoriei – așa numita “eternă reîntoarcere”.

Din punct de vedere muzical, byron se reîntorc la un sound art rock, cu compoziții și aranjamente complexe punând în valoare duo-ul dintre chitara electrică și pian, împreună cu vocea puternică și hipnotică a solistului Dan Byron. Trupa pășește pe granița fină dintre rock-ul alternativ și cel progresiv, cu refrene ample, melodice, susținute de riff-uri de chitară mai zgomotoase ca până acum – precum în primul single „Marea” (varianta în română a piesei „The Sea” de pe album). Momentele liniștite sunt, în consecință, și mai evocative, noul single „Little by Little”, de exemplu, având o atmosferă nostalgică, melancolică, potrivită cu poziția sa în dreptul lunii noiembrie din calendarul intern al albumului.

Albumul a fost înregistrat în High Resolution Audio (24 bit / 96 kHz) la Windmill Lane Recording Studios (celebrele „studiouri U2” din Dublin, Irlanda), și a fost masterizat la la fel de celebrele Abbey Road Studios din Londra de către Frank Arkwright (New Order, Joy Division, Blur, Arcade Fire, Biffy Clyro și alții).

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 498
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Timisoara
miriam miriam

Adaugat in urma cu 1654 zile, 25 Nov. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
trooper lanseaza strigat best of 2002 2019 la timisoara

Trooper lanseaza Strigat: Best of 2002 - 2019 la Timisoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 24 Octombrie 2020
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe after effects

Curs Adobe After Effects

Timis, Timisoara. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .