poze concert lansare album arcus trio

CONCERT - lansare album - ARCUS TRIO

Timis , Timisoara. Luni 11 Aprilie 2016 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Când un element chimic există în două sau mai multe forme care diferă între ele din punct de vedere fizic, avem de a face cu alotropie (allotropy). Acesta este si numele albumului de debut al trupei ARCUȘ TRIO, înființată în 2015 de Alexandru Arcuș - sax, împreună cu Adi Stoenescu - hammond, Marcel Moldovan - drums, efx Andrei Cornea - sound




ArcușTrio pornește de la elemente folclorice culese din muzica tradițională românească și balcanică, cernute uneori prin filtre R&B, alteori HipHop, degajă sunete specifice prog-rock și post-prog și le așează în groove-ul propriu. Rezultatul este un sound original, unic, deloc sedentar, o narațiune despre locul unde se pot întâlni funkul, prog-rockul și urban-jazzul.

Fără să caute armonii, cu punți între stiluri construite pe măsuri neașteptate și breakuri potrivite, piesele lor sunt aventuri improvizatorice, improvizația stând de altfel la baza fusion-ului care transpare din piesele ArcușTrio.

Cei trei membri vin cu influențe diverse și pun împreună backgrounduri culturale și muzicale diferite. Sunetul live este unul sincer, iar frecvențele date de interpretarea acustică se așază ca o mănușă peste muzica uneori alertă, alteori calmă și câteodată ermetică.

//
Alexandru Arcuș, care s-a mutat în 2014 în București cu hotărârea de a înființa acest trio, studiază saxofonul de la 8 ani, iar relația sa aproape simbiotică cu instrumentul este una dintre surprizele pe care acest trio le aduce în concerte.
Alexandru urcă pe scenă pentru prima dată în 2008 ca membru în proiectul de ethnojazz Trigon și apoi în Alex Calancea Band, participând apoi la câteva proiecte internaționale printre care Port of Cultures: Moldova Calls Quartet și Moldova Calls Octet, ‘Roots Revival Maramureș’ sau ‘EU Jazz Residency’ Sibiu Jazz Festival 2015.

//
Adi Stoenescu aduce în Arcuș Trio sunetul de Hammond organ. Deși format ca pianist, este fascinat de noul instrument odată cu descoperirea organiștilor americani de jazz, Jimmy Smith, Larry Young, Joey DeFrancesco, Larry Goldings. Abordează genuri precum blues, funk, jazz tradițional și interesul său principal este acela pentru muzica improvizată, concretizat în colaborările cu Sorin Romanescu, Alex Man, Cătălin Milea, Tavi Scurtu, Cristian Soleanu, Vlad Popescu, Nicolas Simion, Iordache și Dan Alex Mitrofan.

//
Ritmul mai puțin obișnuit pentru un trio de jazz-funk este vina exclusivă a backgroundului rock al bateristului Marcel Moldovan. Pasionat de muzica nonconformistă încă din copilarie, studiază percuția clasică la Conservatorul din Bucureşti şi abordează sonoritățile groove cu influențe R’n’B, electro, fusion, HipHop, soul sau dub, pentru ca în prezent să experimenteze cu tensiunea și agitația specifice soundului rock al creațiilor ArcușTrio. Printre alții, MM a cântat cu Steve Vai, Three for Helen, Smiley și Loredana.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 938
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Timisoara
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2942 zile, 09 Mar. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .