poze el negro

El Negro

Timis , Timisoara. Sâmbătă 3 Octombrie 2009 20:00
Q&Q Caffe,Str. Romulus 11, Timisoara.

Categorii: Muzica si Concerte

El Negro in concert

El Negro va concerta in Q&Q Caffe.



Formatia s-a infiintat in februarie 1999 in formula: Bogdan Negroiu si Stevie Bass, abordand un sound absolut nou, aparte si fresh pentru o piata romaneasca dominata de facila muzica dance a momentului.

EL NEGRO debuteaza in Franta pe canalul MCM cu un remake al piese "Spune-mi cine esti" si evolutia trupei face ca distribuitorii SONY MUSIC in Romania sa le propuna un contract de 3 ani, timp in care apar 2 albume sub marca Cat Music: "Reggaesonic" - 2000 si "Reggae bum, bum" - 2002, iar in 2003 casa de discuri RBA Records produce pentru EL NEGRO - LP-ul "Fuga in Jamaica"

Dupa o activitate foarte bogata concertistic si prezente media care aduc notorietatea unei trupe profesioniste si emblema de "singura trupa reggae din Romania" in 2004 urmeaza un moment definitoriu pentru ceea ce este EL NEGRO azi, Bogdan Negroiu ramanand singurul frontman al trupei si de altfel liderul si nucleul trupei.

Trupa se detaseaza total de mesajele muzicale simple si generale gasindu-si resurse de expresie pentru un public aparte, atent la problemele sociale,de identitate si evadari din cotidianul din ce in ce mai rutinat

Nu doar textele sunt centrul de greutate al noii formule ci si soundul devine unul special, derivat si din faptul ca intreaga trupa are studii muzicale solide, partea orchestrala bine inchegata fiind un lucru emblematic si apreciat la EL NEGRO dintotdeauna in showbiz-ul romanesc.

In anul 2005 cei 7 componenti incep repetitii intense si lucru la un album nou in studioul Zion Records iar la sfarsitul anului apare prima piesa, "Ploaia" - o piesa care desi necontractata de nicio casa de discuri la momentul acela se infiltreaza foarte repede in playlisturile publicului si absolut surprinzator pentru un produs independent intra pe piata de radiouri.

Clipul piesei din 2006 filmat in inchisoarea Doftana, evientiaza 'un EL NEGRO' aparte si surprinde cu un mesaj nou, un mood reggae autentic si binevenit pe o piata muzicala romaneasca aflata intr-o evidenta progresie calitativa.

Practic identitatea trupei (legata pana atunci de hitul "Mi-e dor de tine") devine "Ploaia", un cantec care genereaza o serie ampla de concerte de cluburi in care se evidentiaza o trupa reggae credibila, matura si speciala.

Dureaza 2 ani ca un nou LP sa fie gata, casa de discuri A&A Records investind in albumul "ANTIPANICA" resurse importante pentru a aduce EL NEGRO din nou pe piata media.

Rezultatele se vad imediat, concertul de lansare al albumului este un succes, un rol important avand si videoclipul noului E.P. - "Lasa-ma" un cantec care continua linia stilistica reggae old school, un fusion de sound modern si sunete traditionale de chitari, orga si suflatori.

Bogdan Negroiu (voce si chitara), Radu Niculescu (bass), Alexandru Borsan (clape), Bogdan "Maiden"Sandu (chitara), Daniel "Bevis"Olteanu, Sofian Miron (saxofon), si Sebastian Serafimovici (trompeta) sunt cei 7 membrii EL NEGRO, un proiect relaxat si deschis care colaboreaza cu multi muzicieni, concertele trupei fiind autentice show-uri in care regasim uneori chiar si 12 artisti pe scena.

ANTIPANICA nu este doar numele celui mai recent album EL NEGRO (2008) ci si un concept pe care trupa il propune ca un manifest sonor, alternativa si semnal de alarma pentru o societate din ce in ce mai incrancenata, sablonata si dominata de artificial, panica, efect de turma si ura.

LP-ul ANTIPANICA contine 14 piese (2 dub edituri, un feat cu elvetianul Ranking Sound, un remake dupa "Buna seara, iubito", hitul "Ploaia" si cel mai recent E.P. - "Lasa-ma") si poate fi scultat si pe site-ul official al trupei www.elnegro.ro, o pagina web aparte in acelasi spirit original cu care se identifica trupa EL NEGRO

sursa:***www.bestmusic.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 665
Cuvinte cheie: Caffe , Q&Q , el , negro , Evenimente Timisoara
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5304 zile, 19 Sep. 2009

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .