poze the royal ballet romeo si julieta
poze the royal ballet romeo si julieta poze the royal ballet romeo si julieta poze the royal ballet romeo si julieta

The Royal Ballet - Romeo si Julieta

Timis , Timisoara. Duminică 25 Martie 2012 17:00 - Duminică 25 Martie 2012
Colegiul National de Arta "Ion Vidu", str. Cluj #12

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 0/334

Balet preluat prin satelit, Live decalat, de la Royal Opera House - Londra

După trei spectacole de operă preluate în acest sezon de la Royal Opera House, Covent Garden, Londra, D’STARS vă face acum o nouă invitaţie, pentru un prim spectacol de balet preluat prin satelit de la aceeaşi renumită casă de operă. Aşadar, publicul este invitat pentru a viziona spectacolul de balet Romeo & Julieta, după nemuritoarea poveste a lui William Shakespeare, pe muzica rafinată a lui Seghei Prokofiev. Coregrafia aparţine regretatului Sir Kenneth MacMillan, fost director al Deutsche Oper Berlin, iar mai apoi director artistic al The Royal Ballet. Bagheta dirijorală îi va aparţine lui Barry Wordsworth, dirijor laureat al Concert Orchestra BBC, şi fost director muzical al The Royal Ballet. În rolurile principale, balerina britanică Lauren Cuthbertson şi balerinul italian-piemontez Federico Bonelli.

Lauren Cuthbertson, primeşte prima sa oportunitate deosebită de afirmare în cadrul Corpului The Royal Ballet la doar 19 ani (2003), atunci când i se cere sa interpreteze rolul principal feminin din Romeo şi Julieta lui Sir Kenneth MacMillan. Execuţia i-a fost excepţional de bine primită de către criticii de specialitate, astfel încât în acelaşi an este promovată ca balerină solistă, iar începând cu 2006 devine chiar prim-solistă. Este posesoarea mai multor medalii şi distincţii.

Federico Bonelli, a urmat cursurile de balet ale Academiei de Dans din Torino. A fost desemnat ca balerin solist al Baletului din Zurich, iar la Baletul Naţional Olandez din Amsterdam este promovat ca balerin principal. În 2003 se alătură Corpului The Royal Ballet, ca dansator principal. Anul 2005 îi aduce premiul Positano Prix, iar în 2007 criticii de specialitate ai British National Dance Awards îl desemnează drept "Cel mai bun dansator masculin".

Maestrul Sir Kenneth MacMillan a rămas în amintirea multora drept unul dintre cei mai renumiţi coregrafi ai sec. XX, un artist curajos, care nu s-a temut să abordeze şi aspecte mai controversate (spre ex. producţiile Invitaţia sau Copacul lui Iuda). MacMillan s-a aplecat şi căte latura mai puţin luminoasă a naturii umane, unele producţii fiind focusate asupra unor personaje despre care societatea modernă ar considera că sunt “outsideri”. În acelaşi timp, spectacole de balet precum Elite Syncopations au arătat că MacMillan a fost capabil să creeze şi lucrări pline de farmec şi spiritualitate.

Romeo şi Julieta a fost prima producţie completă de balet a maestrului Kenneth MacMillan, iar de la premiera sa ţinută în 1965, spectacolul a devenit una dintre lucrările de semnătură ale The Royal Ballet, bucurându-se de popularitate în întreaga lume. La începutul scenei mulţimii din piaţă, MacMillan generează un ambient ce debordează de viaţă şi de culoare. Cu toate acestea, odată ce Romeo şi Julieta se întâlnesc, oricine altcineva aflat pe scenă devine doar un simplu decor pentru povestea celor doi iubiţi. Trei numere excepţionale de dans pas de deux: întâlnirea din sala de bal, scena balconului, cât şi dimineaţa de după nuntă, transmit în mod elocvent naraţiunea: timiditate şi fascinaţie adolescentină, declaraţii de dragoste făcute cu freamăt nesăbuit, şi respectiv durerea despărţirii. Scena finală, la mormânt, cu un pas de deux alături de un partener lipsit de viaţă, este devastatoare. Decorurile renascentiste, cu unele detalii originare recent restaurate, stau sub semnătura lui Nicholas Georgiadis, dovedindu-se un fundal perfect pentru această poveste tragică, a iubiţilor aflaţi sub zodia nenorocirii.

Spectacolul de la Londra se difuzează LIVE pe satelit joi 22 martie 2012, ora 21:30 ora României. Totuşi, întrucât ora de începere este improprie pentru România, D’STARS vă oferă acest spectacol în regim LIVE decalat (delayed LIVE), duminică 25 martie 2012, ora 17:00. Procedeul este unul curent, fiind utilizat cu preponderenţă în sălile de spectacol din Extremul Orient (Japonia, Korea), Australia, Noua Zeelanda, pentru a oferi publicului local un confort maxim de vizionare a transmisiunilor LIVE ce provin din zone geografice aflate pe cu totul alte fusuri orare.

Biletele pot fi cumpărate de la casieria Cinema Timiş, zilnic 16:00-20:00.

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1561

Eveniment postat de organizator

d stars

Adaugat in urma cu 4416 zile, 22 Mar. 2012

Adaugat de d-stars

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 81

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .