poze folia shakespeare co la festivalul eurothalia edi ia 2014
poze folia shakespeare co la festivalul eurothalia edi ia 2014 poze folia shakespeare co la festivalul eurothalia edi ia 2014 poze folia shakespeare co la festivalul eurothalia edi ia 2014

Folia, Shakespeare&Co la Festivalul „Eurothalia”– ediția 2014

Timis , Timisoara. Luni 10 Noiembrie 2014 18:00
Casa de Cultură a Studenților

Categorii: Spectacole si Filme

Gigi Caciuleanu revine la la Timişoara cu ultimul său spectacol de teatru coregrafic, Folia, Shakespeare & Co, realizat cu prilejul aniversării a 450 de ani de la nașterea lui William Shakespeare.

Inspirată din din operele și personajele faimosului dramaturg britanic, Folia, Shakespeare & Co prilejuieşte întâlnirea cu atmosfera din Cum vă place, Romeo și Julieta, Hamlet, Neguțătorul din Veneția, Cei doi tineri din Verona, Troilus și Cressida, Regele Lear sau Zadarnicile chinuri ale iubirii, printre altele. Muzica este semnată de compozitorul Paul Ilea, care a creat inspirate variații muzicale pe tema binecunoscutei “Folia”, dans popular portughez a cărui frază muzicală a fost în vogă secole de-a rândul începând din Evul Mediu.

Referitor la acest spectacol, criticul de teatru Gina Șerbanescu scrie în ArtAct Magazine „coregrafia este esențializare gestuală a spiritului adevărului, așa cum l-a gândit Shakespeare prin identitatea bufonului. Lumea întreagă devine o bufoniadă în sensul unui adevăr făcut vizibil prin masca nebuniei“.

La conferința de presă organizată înaintea premierei, Gigi Căciuleanu a declarat: „La acest Shakespeare, al Foliei, mă gândesc de foarte multă vreme, de când dansam bufonul în Lacul Lebedelor la Opera din București. L-am recitit pe Shakespeare și mi-am dat seama că exista o constantă: spune în niște fraze scurte adevăruri mari. În oricare frază, ne reprezintă pe noi, cei care suntem pe scenă, în șubrezenia noastră corporală, în nebunia minții, în fața unui public care nu ne judecă, dar care ne observă. Suntem observați și, atunci, reacționăm într-alt fel decât în sala de repetiții. Este extraordinar ce se întâmplă în spectacol, sub priviri care te transformă. Aici se petrece alchimia spectacolului”. Gigi Căciuleanu a mai adăugat: “Eu fac pe bufonul la fiecare indicație pe care o dau. Dacă ar fi să reiasă ceva din acest spectacol, acest lucru este inteligența interpreților”.

Director de teatru, coregraf, dansator şi profesor, Gigi Căciuleanu este una dintre cele mai originale personalităţi din universul dansului contemporan. Deţinător a numeroase premii şi decoraţii internaţionale, Gigi Căciuleanu a colaborat, de-a lungul anilor, cu artişti faimoşi din lumea dansului şi a muzicii: Astor Piazzola, Marius Constant, Pina Bausch, Maïa Plissetskaïa, Jeanine Richer, Jean-Michel Jarre, Guy Tudy, François Rabbath, Claude Lefevre, Santiago Sempere, Jean Le Poulain, Henri Ronse. În prezent, deţine propria companie coregrafică (Gigi Căciuleanu Romania Dance Company), înfiinţată în anul 2007 la București.

Spectacol în limba engleză, cu traducere în limbile germană și română

Cea de-a patra ediție a Festivalului European de Teatru „Eurothalia” organizat de Teatrul German de Stat Timișoara se va desfășura în perioada 8 – 17 noiembrie 2014.
Evenimentul este realizat cu sprijinul Municipiului Timișoara, al Institutului Cultural Român (ICR), al Uniunii Teatrale din România (UNITER) și al Consiliului Județean Timiș.

Biletele vor putea fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia, nr. 2)
Orar: Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19; Sâmbătă: 10-15
precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

- online pe paginile http://teatrulgerman.ro/ şi http://biletmaster.ro/.
Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Mai multe detalii: http://teatrulgerman.ro/

Pret bilet: 25 Lei

Comenteaza pe Facebook
art production

Adaugat in urma cu 3440 zile, 27 Oct. 2014

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 227

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .