poze iaacovi si leidental teatrul national timisoara

IAACOVI şi LEIDENTAL @ Teatrul National Timisoara

Timis , Timisoara. Joi 20 Ianuarie 2011 19:00
Teatrul National Timisoara , Studio 5

Categorii: Spectacole si Filme

IAACOVI şi LEIDENTAL @ Teatrul National Timisoara

Povestea
Iaacovi şi Leidental este povestea comică a unor oameni care încearcă din răsputeri să umple golul existenţial din vieţile lor secate de emoţie.
Cei doi trec prin propria lor existenţă în mod absurd, secaţi de emoţie, dar încercînd s-o provoace, să condimenteze cotidianul cu sens şi cu un simulacru de iubire.
În caruselul care se naşte, ei găsesc de cuvinţă să se îndrăgostească de aceeaşi femeie care, la rîndul ei, se află în căutarea marilor aspiraţii (artistice, pe cît posibil), căutare îngreunată de un prea teluric dos care-şi are propria existenţă şi propriul nume: „Popoumare”.


Autorul
Hanoch Levin (1943-1999) este unul dintre cei mai importanţi dramaturgi israelieni. Opera sa, impregnată în egală măsură de umor, spirit critic şi tristeţe are o anumită particularitate care l-a impus pe autor în galeria „clasicilor” teatrului contemporan universal. Piesele lui se joacă în teatrele din întreaga lume, numele lui fiind o marcă a calităţii şi un element important în succesul pe care spectacolele al căror autor este îl înregistrează fără excepţie.Hanoch Levin nu este doar un dramaturg prodigios - este autorul a 52 de texte pentru teatru – ci are în spate o excepţională carieră de regizor, scenarist, om de televiziune şi de radio, ba chiar şi de textier. Un personaj atipic, Hanoch Levin este autorul unei opere atipice, avînd rara calitate de a îngemăna cele mai deosebtie forme teatrale – de la spectacolul de cabaret, la cele mai îndrăzneţe comedii sau tragedii contemporane.


Regizorul
Mihaela Lichiardopol este regizor al Teatrului Naţional Timişoara din 1995. Preocupată de teatrul contemporan, dar şi de spaţiul de întîlnire dintre diferite arte, în spectacolele Mihaelei Lichiardopol se pot regăsi filoane constante din artele vizuale, muzică, dans. Dezvoltată într-o altă direcţie, această preocupare pentru spectacole care exploatează sincretismul artelor a dus la adaptări din literatura românească şi universală. Dintre prezenţele Mihaelei Lichiardopol pe scena Teatrului Naţional Timişoara amintim spectacole ca Soarele în muşuroi de Antonio Gala, Femeia în roşu după Mircea Nedelciu, Adriana Babeţi şi Mircea Mihăieş, Diavolul şi domnişoara Prym după Paulo Coelho, Eu cînd vreau să fluier, fluier de Andreea Vălean, Tinereţe fără bătrîneţe şi viaţă fără moarte după Petre Ispirescu etc.

Mai multe detalii: http://www.tntimisoara.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 659
Cuvinte cheie: Timisoara
andrei

Adaugat in urma cu 4837 zile, 30 Dec. 2010

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .