poze menajeria de sticla

MENAJERIA DE STICLA

Timis , Timisoara. Marţi 25 Ianuarie 2011 19:00
Teatrul Studentesc Thespis , CCS Timisoara,Bv. Regele Carol I, nr. 9,Sala 202 "Lelu Bihoi"

Categorii: Spectacole si Filme

drama dupa Tennessee Williams

Una dintre cele mai jucate piese ale celebrului dramaturg american Tennessee Williams (1911 – 1983), laureat al Premiului Pulitzer pentru "Un tramvai numit dorinta" si "Pisica pe acoperisul fierbinte", se reia pe scena Thespis, în regia unui absolvent de Actorie si masterand la regie, o parte din roluri fiind realizate de studenti de la sectia Actorie din Timisoara.
„Menajeria de sticla” prezinta istoria unei familii marcate de plecarea tatalui si dominata de ambitiile unei mame autoritare care traieste într-o lume a amintirilor si propriilor fantezii. Fiul sau, Tom, încearca sa evadeze din acest univers apasator, în vreme ce Laura, fiica infirma si sensibila, îsi gaseste refugiul printre miniaturile de sticla ce alcatuiesc mica ei menajerie. Viata lor se va schimba brusc dupa intrarea în scena a lui Jim, vizitatorul care tulbura universul fragil al menajeriei de sticla.
O poveste despre complexe, vise, neîmpliniri si probleme de zi cu zi.
"Menajeria de sticla este o atitudine, nu un spectacol, este o atitudine care îndeamna atât pe spectatori, pe actori, cât si pe mine ca regizor, la ceva ce as numi simplu: Viata. O atitudine pozitiva, dar nu naiva, ci adevarata si încrezatoare vizavi de oricare dintre noi. Acestea sunt lucrurile pe care le urmaresc prin acest spectacol, acestea sunt lucrurile pe care macar o parte din cei implicati (actori, spectatori - fac parte din spectacol) as vrea sa le simta. Sa le simta în primul rând si, daca reusesc sa îi provoc sa si înteleaga câte ceva din aceasta viata care este si a lor, nu numai a personajelor, e perfect. Ca orice lucru care este viu, contine tot. Putine sunt persoanele care nu se regasesc în povestea fragila a menajeriei/inimii si în fiecare provoaca altceva. Urmaresc sa provoc partea plina din fiecare, sa se ridice si sa se veseleasca." – Marius Lupoian, regizor.

Mai multe detalii: http://www.thespis.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 761
Cuvinte cheie: Timisoara
valentin

Adaugat in urma cu 4833 zile, 25 Ian. 2011

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4966

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .