poze n aum oana pellea cristina casian

N(AUM) – Oana Pellea & Cristina Casian

Timis , Timisoara. Luni 20 Mai 2019 20:00
Opera Națională Română Timișoara, Strada Mărășești 2

Categorii: Spectacole si Filme

Oana Pellea revine pe scena Teatrului din Timișoara, alături de Cristina Casian pentru a aduce o pledoarie pentru poezie, și pentru o înțelegere poetică a lumii, a existenței. Piesa N(AUM) se va juca în 20 mai, la Opera Națională din Timișoara, cu începere de la ora 20:00.

”Un univers, o ușă spre o altă realitate, un vârtej de cunoaștere, un labirint de inițiere: întâmplarea acestui scenariu și spectacol ține de întâmplătorul obiectiv. Senzația mea este că trebuia să mi se întămple această întâlnire: Mariana Cămărășan, Cristina Casian, Vladimir Turturică și universul naumian. Mulțumesc domnule Naum că ne îngăduiți.” (Oana Pellea)

”Trăim într-o lume în care abandonăm cu ușurință frământările celuilalt. E un privilegiu să existi într-un univers unde drumul spre vindecare nu se face de unul singur.” (Cristina Casian)

N(AUM) este un spectacol de teatru al cărui scenariu s-a cernut din universul dlui Naum, de acolo unde alte legi guverneaza realitatea. Am tot mai puternic senzația unei călătorii, am amintirea peisajelor, gustul aerului, stranietatea și cumințenia sunetelor, am ramas cu amprenta golului și a căutării, și mai ales cu sentimentul însoțirii.

Nu e doar universul naumian, e zona lucrurilor uitate, a înțelegerii pierdute, a marii căutări și a marii treceri, toate, absolut toate existând dintotdeauna în noi: ”cheia e în iubire, desigur, de aceea atât de greu de văzut.” (Gellu Naum)

Spectacolul „N(aum)” propune o formă de teatru de artă, minimalist, bazat în primul rând pe o căutare interioară și a forței cuvântului, vizibilă și perceptibilă la fiecare replică, pe un tip de interpretare care se joacă în permanență cu metaforele, atât la nivel vizual, cât și dincolo de imagine, căutând și sondând zone ale inconștientului, prin care textele lui Gellu Naum rătăcesc oricum.

Ceea ce reușește în primul rând propunerea Marianei Cămărășan, o regizoare atipică în peisajul nostru teatral, al cărei program regizoral nescris pare a urmări teatrul psihologic, în diversele lui forme, este să-l împrietenească pe Gellu Naum cu un public larg, poate nefamiliar cu scrierile lui, pe care, însă, după această montare, e foarte posibil să le caute. Îndepărtându-se oarecum de genul de text pe care l-a pus în scenă în ultimii ani – cel mai recent, „Cinci ore cu Mario”, la UNTEATRU –, cu „N(aum)” Mariana Cămărășan pătrunde într-o zonă în care psihologia și psihologiile se dezvăluie undeva la acea limită fragilă dintre poezie și absurd, pe care Oana Pellea și Cristina Casian o încarcă apoi cu o doză de concret surprinzător de (i)real, surprinzător de cald, surprinzător de transparent. Ca o viață pe care o întorci pe dos să-i vezi cusăturile. Ca o oglindă în care se vede limpede subconștientul.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

Bilete
VIP - 140 lei
Premium - 120 lei
Confort - 100 lei
Categoria 1 - 80 lei
Categoria 2 - 60 lei
Categoria 3 - 40 lei

Mai multe detalii: https://www.iabilet.ro/bilete-n-aum-oana-pellea-cristina-casian-41715/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 687
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Timisoara
corina hebristean

Adaugat in urma cu 1411 zile, 30 Mar. 2019

Adaugat de corina.heb

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1014

Alte Evenimente din Timisoara
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 9 Feb 2023 - 23 Feb 2023
curs adobe after effects

Curs Adobe After Effects

Timis, Timisoara. 9 Feb 2023 - 23 Feb 2023
curs randare chaos corona rendrer 2 si phoenix fd

Curs randare Chaos Corona Rendrer 2 si Phoenix FD

Timis, Timisoara. 9 Feb 2023 - 23 Feb 2023
concert irina rimes acasa

Concert Irina Rimes - Acasă

Timis, Timisoara. Duminică 5 Martie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .