poze nordic film festival timi oara

Nordic Film Festival Timișoara

Timis , Timisoara. Joi 28 Septembrie 2023 18:30 - Duminică 1 Octombrie 2023
Cinema Victoria Timișoara

Categorii: Spectacole si Filme

Nordic Film Festival îți aduce aproape creatorii de artă vizuală și poveștile din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia

Între 28 Septembrie și 01 Octombrie, te așteptăm la Cinema Victoria din Timișoara cu 12 filme de ficțiune care să te învigoreze toamna aceasta.

PROGRAM FESTIVAL

JOI / 28 SEPTEMBRIE / ORA 18:30
OWLS
Dramă / Islanda / 2021 / Durata: 1h 29m
Regie: Teitur Magnússon
Vorbit în Islandeză, Subtitrat în Română și Engleză
Synopsis: Un văduv tânăr este forţat să-şi înfrunte trecutul după ce ajută un străin să iasă dintr-o relaţie abuzivă.


JOI / 28 SEPTEMBRIE / ORA 20:30
AMUNDSEN
Istoric / Norvegia / 2019 / Durata: 2h 05m
Regie: Espen Sandberg
Vorbit în Norvegiană, Subtitrat în Română și Engleză
Synopsis: Exploratorul norvegian Roald Amundsen porneşte într-o călătorie plină de peripeţii pentru a explora târâmul îngheţat al Polului Nord. După ce citeşte un ziar despre dispariţia lui Roald Amundsen la Polul Nord, fratele său, Leon, îşi părăseşte locuinţa pentru a căuta adevărul.


VINERI / 29 SEPTEMBRIE / ORA 18:30
BEFORE THE FROST
Dramă / Danemarca / 2018 / Durata: 1h 44m
Regie: Michael Noer
Vorbit în Daneză, Subtitrat în Română și Engleză
Synopsis: La cumpăna secolului al XIX-lea, în urma unor circumstanțe neprielnice legate de venirea unei alte ierni geroase, fermierul Jens are de făcut cea mai grea alegere din viaţa sa. Dacă vrea ca familia lui să supravieţuiască iernii, acesta trebuie să-şi uite obligaţiile morale, cât şi ceea ce are el mai de preţ pe lume şi să cadă la o înţelegere cu vecinul său bogat, în încercarea de a-şi proteja familia.


VINERI / 29 SEPTEMBRIE / ORA 20:30
LAMB
Horror / Islanda / 2021 / Durata: 1h 46m
Regie: Valdimar Johannsson
Vorbit în Islandeză, Subtitrat în Română și Engleză
Synopsis: Un cuplu islandez trăiește cu turma lor de oi pe o fermă frumoasă, dar izolată. Când descoperă un nou-născut misterios pe terenul lor, decid să-l păstreze și să-l crească ca pe al lor. Această dezvoltare neașteptată și perspectivele unei noi familii le aduc multă bucurie înainte de a-i distruge în cele din urmă.


SÂMBĂTĂ / 30 SEPTEMBRIE / ORA 14:00
SUPERMARSU 2
Familie / Finlanda / 2022 / Durata: 1h 30m
Regie: Joona Tena
Vorbit în Finlandeză, Subtitrat în Română
Synopsis: Pentru a salva întreaga lume, Super Furball trebuie aibă mai întâi grijă de albine. Cu toate acestea, pentru avea grijă de albine, Super Furball trebuie să-l salveze pe cel mai groaznic bătăuş al şcolii. Urmăriţi-l pe eroul nostru în această poveste antrenantă, plină de lucruri pe care numai supereroii le pot face, călătorii în timp, dar şi porcuşori de guinea!


SÂMBĂTĂ / 30 SEPTEMBRIE / ORA 16:00
SONJA: THE WHITE SWAN
Biografie / Norvegia / 2018 / Durata: 1h 53m
Regie: Anne Sewitsky
Vorbit în Norvegiană, Subtitrat în Română și Engleză
Synopsis: Povestea Sonjei Henie, una dintre cele mai bune atlete din lume şi inventatoarea patinajului artistic, decide să plece la Hollywood în 1936 pentru a deveni un star de cinema. Primul ei film cucereşte box office-ul de la acea vreme, vânzând cele mai multe bilete în întreaga lume din 1937. Sonja devine cea mai bogată femeie a vremurilor sale, întotdeauna înconjurată de fani, iubiţi şi familie, niciodată fiind singură. În timp ce îmbătrâneşte, îşi pierde locul din lumina reflectoarelor, însă aceasta refuză să se dea bătută. Totul se năruie când aceasta cade, fiind beată, patinând în Rio de Janeiro.


SÂMBĂTĂ / 30 SEPTEMBRIE / ORA 18:30
GIRL PICTURE
Romance / Finlanda / 2022 /Durata: 1h 40m
Regie: Alli Haapasalo
Vorbit în Finlandeză, Subtitrat în Română și Engleză
Synopsis: Mimmi şi Rönkkö sunt cele mai bune prietene, întotdeauna susţinându-se reciproc. Ele vor să trăiască o viaţă plină de aventuri, încărcată cu noi experienţe şi pasiuni. Pe de altă parte, Emma şi-a dedicat întreaga viaţă patinajului artistic. Nimic nu poate sta în calea ei spre succes. Până în ziua în care cele trei fete se întâlnesc, iar viaţa le pune pe noi drumuri, spre alte direcţii. În timp ce Mimmi şi Emma se îndrăgostesc pentru prima oară, Rönkkö porneşte în căutarea plăcerii. Trei zile de vineri e tot ce au nevoie pentru a răsturna lumile lor cu susul în jos.


SÂMBĂTĂ / 30 OCTOMBRIE / ORA 20:30
THE EMIGRANTS
Istoric / Suedia / 2021 / Durata: 2h 28m
Regie: Erik Poppe
Vorbit în Suedeză, subtitrat în Română și Engleză
SynopsiS: Karl Oskar este un fermier sărac din Småland la mijlocul secolului al XIX-lea. Când recolta nu dă roade şi foame pune stăpânire, acesta decide să emigreze în America, tărâmul făgăduinţei, împreună cu soţia sa, Kristina, şi copiii lor, pornind către un viitor incert şi necunoscut.
Filmul este bazat pe cartea scrisă de Vilhelm Moberg (publicată în 1949) care înfăţişează viaţa câtorva emigranţi, care părăsesc Suedia pentru Statele Unite ale Americii între anii 1840-1850.


DUMINICĂ / 01 OCTOMBRIE / ORA 14:00
LOUIS AND LUCA - MISSION ON THE MOON
Animaţie / Norvegia / 2018 / Durata: 1h 20m
Regie: Rasmus A. Sivertsen
Vorbit în Norvegiană, Subtitrat în Română - Film accesibilizat pentru persoanele cu deficiențe de auz.
Synopsis: În timpul cursei internaţionale către lună, misiunea Norvegiană este condusă de renumitul inventator Reodor, din satul Pinchcliffe. Împreună cu cei doi astronauţi curajoşi, Luca şi Magpie, ce ar putea să meargă prost? Multe lucruri, de fapt - în timpul misiunii, mai mulţi pasageri secreţi sunt descoperiţi, planuri ascunse ies la iveală şi nimic nu merge cum ar fi trebuit.
După proiecția filmului, spectatorii sunt invitați să rămână la un atelier de comunicare în limba semnelor române "#surd în Timișoara/România/Europa". El va include o scurtă prezentare a comunității surzilor, o introducere în lumea fără sunete, câteva curiozități despre ”insula tăcerii” și vă propune 23 de semne pentru a marca Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023. Atelierul va fi condus de doamna Angela Mate, profesor psihopedagog/interpret pentru limba semnelor române, și invitații săi.


DUMINICĂ / 01 OCTOMBRIE / ORA 16:30
COMEDY QUEEN
Dramă / Suedia / 2022 / Durata: 1h 33m
Regie: Sanna Lenken
Vorbit în Suedeză, subtitrat în Română și Engleză
Synopsis: Sasha, o adolescentă de 13 ani decide să un comediant de stand-up. Mai mult decât atât, ea vrea să-şi facă tatăl, care plânge în duş de fiecare dată când crede că nimeni nu-l aude, să râdă. Acasă, totul îi reaminteşte de mama ei, care nu mai este în viaţă, iar lacrimi ameninţătoare ard în spatele ochilor ei. Dar Sasha refuză să plângă. În secret, ea scrie o listă cu tot ce trebuie să facă pentru a supravieţui pierderii: să se tundă la zero, să nu mai citească cărţi, să refuze cel mai drăgălaş căţel din lume, şi mai presus de toate, să devină o Regină a Comediei.


DUMINICĂ / 01 OCTOMBRIE / ORA 18:30
A PERFECTLY NORMAL FAMILY
Dramă / Danemarca / 2020 / Durata: 1h 37m
Regie: Malou Reymann
Vorbit în Daneză, Subtitrat în Română și Engleză
Synopsis: Emma nu ştie cum să reacţioneze la auzul veştii că propriul tată vrea să trăiască pentru restul vieţii sale ca şi femeie. Thomas se schimbă cât de repede posibil în Agnete: o femeie care poartă rochii elegante şi care nu mai prezintă niciun interes pentru meciurile de fotbal. Cine este acest nou tată? Poate Emma să-i mai spună lui Agnete aşa? Atât tatăl, cât şi fiica se străduiesc să menţină ceea ce au avut până atunci, în timp ce se resemnează cu noile schimbări.


DUMINICĂ / 01 OCTOMBRIE / ORA 20:30
HILMA
Biografic / Suedia / 2022 / Durata: 2h
Regie: Lasse Hallström
Vorbit în Suedeză, subtitrat în Română și Engleză
Synopsis: Explorând viaţa enigmatică a Hilmei af Kint, un pionier al artei abstacte, care a fost omagiată şi recunoscută drept un geniu al artei abia după moartea sa, filmul începe cu Hilma ajunsă la bătrâneţe, meditând asupra vieţii după ce fraţii săi refuză să o vadă. În timp ce se uită la un autobuz pe fereastră, faţa lui Olin ne arată o femeie care percepe trecutul cu regret şi pierderi, dar care încă se ţine de o fărâmă de speranţă pentru scopul ei în viaţă.

Mai multe detalii: https://cinemavictoria-tm.ro/

Pret bilet: 10-20

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 143
moni d

Adaugat in urma cu 74 zile, 22 Sep. 2023

Adaugat de Moni D.

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 843

Alte Evenimente din Timisoara
dirty shirt m2 timi oara

Dirty Shirt @ M2 Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 16 Martie 2024
cargo live m2 timi oara

CARGO live @ M2 Timișoara

Timis, Timisoara. Joi 28 Decembrie 2023
concert de colinde cu paula seling

Concert de colinde cu Paula Seling

Timis, Timisoara. Joi 14 Decembrie 2023
x mas gala timi oara

X-MAS GALA Timișoara

Timis, Timisoara. Miercuri 13 Decembrie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .