poze pinocchio in timisoara

Pinocchio in Timisoara

Timis , Timisoara. Marţi 29 Noiembrie 2011 10:30
Teatru National Timisoara

Categorii: Spectacole si Filme

spectacol de teatru

Distribuţia

BOGDAN SPIRIDON / CLAUDIU URSE, MĂLINA MANOVICI, ROBERTA POPA IONESCU, PAULA MARIA FRUNZETTI, IULIA CRĂESCU, ADRIAN KOREK, CĂLIN IONESCU, CLAUDIU DOGARU, NICOLAE PÂRVULESCU
Decoruri KRISZTINA NAGY
Costume ALINA LĂȚAN
Muzica TIBOR CÁRI
Coregrafia BACZÓ TÜNDE
Video LUCIAN MATEI
Autorul
Carlo Collodi , pe numele adevărat Carlo Lorenzini 1826-1890) a fost un scriitor și ziarist italian, autor al unor unor cărți didactice pentru copii. Carlo Collodi (al cărui pseudonim vine de la numele satului natal) suprapune unei educații catolice cele mai înaintate direcții literare ale timpului. Își începe activitatea ca și critic muzical la una dintre cele mai importante reviste de specialitate din Italia. Renumele său îl face cunoscut pe întreg teritoriul țării, astfel încît în anii următori va colabora la numeroase publicații italiene și se va număra printre fondatorii unor ziare importante. Preocupat de teatru ca și de literatură, Carlo Collodi începe să scrie cărți pentru copii în 1876, urmate de o serie de cărți concepute pentru uz școlar, în care poveștile aveau ca scop predarea unor noțiuni de gramatică, matematică etc. și care au făcut din Collodi un autor de referință pentru sistemul educațional al epocii. Cu toate acestea, Aventurile lui Pinocchio (1881) este cartea care l-a făcut celebru pe Collodi în toată lumea și în toate timpurile.

Regizorul
Mirela Puia este actriţă, marcînd primul rol pe scena Teatrului Naţional Timişoara în 1999. Absolventă a Facultăţii de litere, filosofie şi istorie a Universităţii de Vest, specializarea Filosofie, apoi a secţiei de teatru a Conservatorului Timişoara şi a unui master de regie în cadrul UNATC Bucureşti, Mirela Puia şi-a definit cariera atît în direcţia interpretării, cît şi în cea didactică. Profesoară la Colegiul Naţional de Artă «Ion Vidu», secţia actorie, a considerat necesară şi o specializare în domeniul regiei, pentru o abordare exhaustivă a artei teatrale în pregătirea elevilor. După spectacolul de absolvire a masterului cu Kiki şi Bozo de Andreea Vălean, a continuat să realizeze spectacole în cadrul Colegiului «Ion Vidu», dar şi la Teatrul Naţional. Pinocchio este al treilea spectacol pentru copii realizat de Mirela Puia, după Albă ca zăpada şi Cenuşăreasa.

Mai multe detalii: http://www.tntimisoara.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1088
Cuvinte cheie: Timisoara
valentin

Adaugat in urma cu 3371 zile, 30 Oct. 2011

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4967

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
curs adobe after effects

Curs Adobe After Effects

Timis, Timisoara. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
  • Ai ceva de zis?

    .