poze premiera teatru revizorul de n v gogol timisoara

Premiera teatru :REVIZORUL de N.V. Gogol - Timisoara

Timis , Timisoara. Luni 25 Ianuarie 2010 19:00
Teatrul National din Timisoara, Sala 2

Categorii: Spectacole si Filme

Premiera teatru :REVIZORUL de N.V. Gogol

Povestea
Comedia lui Gogol, Revizorul, are ca punct de plecare o banală încurcătură. Primarul şi toată administraţia unui tîrguşor rusesc sînt în mare fierbere: aşteaptă sosirea unui revizor, un inspector trimis "de la stat". Cum ar trebui să se poarte, ce ar trebui să facă, şi, mai mult decît atît, cum să-l recunoască, dacă-şi face apariţia incognito? Doi dintre ei au impresia că-l recunosc în persoana unui june mofturos de la oraş, Hlestakov, instalat de curînd la han. În locul notei de plată la care se aşteaptă, Hlestakov va fi luat pe sus, linguşit şi răsfăţat. După primul şoc, deşi nu pricepe ce se întîmplă, îşi va asuma falsa identitate, jucîndu-se cu acei funcţionari speriaţi, abuzaţi, terorizaţi, care se pretează la orice mizerie doar ca să-i facă pe plac. Falsul revizor îşi poate duce impostura pînă la capăt pentru că este aproape împins de groaza acelei mici comunităţi faţă de vizita "forurilor superioare" să-şi joace farsa.

Autorul
La 7 octombrie 1835, Gogol îi cere lui Puşkin într-o scrisoare, un subiect autentic rusesc în vederea scrierii unei comedii. Răspunsul a fost prompt, dat fiind că piesa a fost scrisă în mai puţin de două luni de la acea dată. A fost tipărită sub formă de broşură la începutul lui 1836. Premiera de la Petersburg a avut loc la 19 aprilie 1836, la Teatrul Aleksandrinski, iar la Moscova, la Teatrul Mic - la 25 mai 1836. Aplaudat de liberali şi atacat de reacţionari, Revizorul provoacă ceea ce s-ar putea numi un "succes de scandal". Gogol se simte neînţeles în egală măsură de susţinătorii şi detractorii lui - toţi tratează piesa ca fiind o satiră politică, şi nu o denunţare a meschinăriei general umane. Gogol e atît de disperat încît părăseşte Rusia pentru o lungă perioadă de timp.

Regizorul
"Petru Vutcărău este printre primii cinci regizori din lume care poate realiza un spectacol de calitate. În Japonia, acest regizor este poate mai cunoscut decât în Republica Moldova" (Yoshinari Asano, director artistic al companiei teatrale "Kaze", Japonia)
Petru Vutcărău este probabil, dintre regizorii din Republica Moldova, cel mai cunoscut în lume. A montat numeroase spectacole în România, Japonia, Franţa, Italia, Rusia, Turcia. A predat actoria la universităţi de teatru din România, Italia, Franţa, Japonia etc. Este membru fondator şi director al Teatrului "Eugène Ionesco" din Chişinău şi director al Festivalului Internaţional de Teatru BITEI.

Mai multe detalii: http://www.tntimisoara.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 423
gabriel lup

Adaugat in urma cu 3704 zile, 07 Ian. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 27 Feb 2020 - 4 Mar 2020
richie ramone chaos commute tba live capcana

Richie Ramone // Chaos Commute // tba LIVE @ Capcana

Timis, Timisoara. Vineri 20 Martie 2020
timisoara seminar tainele feminitatii

Timisoara. Seminar Tainele Feminitatii

Timis, Timisoara. 29 Feb 2020 - 29 Feb 2020
timisoara seminar tainele feminitatii partea a ii a

Timisoara. Seminar Tainele Feminitatii partea a II-a

Timis, Timisoara. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
  • Ai ceva de zis?

    .