poze petanque in padurea verde timisoara

Petanque in padurea verde - Timisoara

Timis , Timisoara. Sâmbătă 13 Martie 2010 14:00
Gradina Zoologica

Categorii: Sport si Excursii

Petanque in padurea verde

In urma cu vreo 2 ani am fost cu un grup la Padis din Munţii Apuseni, o locatie extraordinara, celebră prin relieful carstic, remarcabil aici prin suprafată, grandoare si varietate de forme: doline, pesteri, avene, ghetari (Focul Viu), canioane sălbatice (Valea Galbenei, Valea Boga), râuri care dispar în pământ si reapar la distantă de kilometri în surprinzătoare izbucuri, chei de-o indescriptibilă frumusete (Cheile Somesului Cald), lacuri subterane, cascade si altele. Pădurile din zona Padis sunt alcătuite din molid si fag, predomină ierburile; se întâlnesc afinisurile, tufisuri de ienupar si jneapan. Pentru a verifica programul stabilit initial am ajuns cu doua zile inaintea grupului; chiar atunci am primit cateva bile de petangue (vezi descrierea jocului mai jos).

Era intr-o zi de miercuri, veneam dupa o perioada foarte incarcata si am ajuns in natura la liniste, aer curat … in sfarsit creierul oxigenat! Era o liniste extraordinara! Pepe si cu mine am inceput sa ne jucam Petangue. Mai pretutindeni erau muschi si iarba. Eu mai aveam precedent cu acest joc, insa doar pe suprafete uscate, in schimb Pepe nu mai jucase pana atunci. Am stabilit regulile si am inceput sa ne jucam, de fiecare data bila de lemn o aruncam mai departe, dupa alt copac, hai putin mai incolo, hai dupa stanca, hai sa incercam si in panta. Astfel nici nu ne-am dat seama cum a trecut timpul, si nici nu stiam exact unde ajunsesem in padure. Bazandu-ne pe calitatile de orientare a lui Pepe am reusit sa ajungem cu bine la cabana.

Au fost cateva ore extraordinare de deconecatre, liniste, relaxare si una din cele mai placute amintiri.

Vrem sa impartasim senzatia traita si astfel, Sambata, in data de 13 Martie, de la ora 14:00 organizam un petangue la padurea Verde pentru un cost modic de 5 RON. Cine are busola sa o aduca ca sa nu ne pierdem :).

Ne intalinim in fata Gradinii Zoologice!

Petangue(-boule) un joc cu bile al cărui scop este de a arunca bilele de metal cât mai aproape de o ţintă, o mică bilă de lemn. Jocul se desfăşoară în mod normal pe o suprafaţă plană de ţărână, pământ uscat acoperit cu praf, dar poate fi jucat şi pe alte suprafeţe cum ar fi iarbă sau pietriş. Plajele cu nisip nu sunt recomandate pentru acest joc. În România s-a practicat un joc asemănător numit “pereţica”. În Italia se joacă “boccia”, un joc similar, iar Petanque este în general asociat cu sudul Franţei, cu zona Provence, de unde de altfel provine.

Mai multe detalii: http://equilibriumteam.ro/blog/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1021
Cuvinte cheie: Petanque , martie , 2010 , 13 , Evenimente Timisoara
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5157 zile, 12 Mar. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .