poze pro istoria fest 2012 la cetatea enisala

Pro Istoria Fest 2012 la Cetatea Enisala

Tulcea , Cetatea Enisala. Sâmbătă 21 Iulie 2012 - Duminică 22 Iulie 2012

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

In perioada 21-22 iulie 2012, la Cetatea Enisala din judetul Tulcea se va da startul celei de-a doua editii a Pro Istoria Fest.

Singura cetate medievală din Dobrogea va găzdui timp de zile o serie de evenimente culturale şi educative menite să sublinieze importanţa şi frumuseţea obiectivelor cultural-istorice şi turistice din Romaniei.
Festivalul va debuta sâmbătă la ora 9:30 cu o paradă medievală care va pleca din Sarichioi, va trece prin Babadag pentru a ajunge la destinaţie: Cetatea Enisala. Seria de evenimente va continua cu ateliere de creaţie pentru copii (spada şi mişcare scenică, cioplit şi olărit, teatru şi dans, tir şi tras cu arcul, dar şi cu o şcoală de iconografie şi heraldica) şi atelierele pentru adulţi (aruncarea cuţitelor, folosirea spadei şi a sabiei, trânta – lupta românească şi un concurs de tras cu franghia).
Ansambluri tradiţionale din zonă, reprezenţi ai 8 minorităţi vor susţine primele concerte la Enisala începând cu ora 15:00. Patru ore mai târziu pe scenă vor urca Corina, Mircea Baniciu şi Holograf.
Cea de-a doua zi de festival va începe la ora 12:30 cu un spectacol de teatru de păpuşi. De la 14:00 activităţile de la ateliere şi workshop-uri vor continua. Serie de concerte de duminică va începe pe artiştii locali şi va continua cu VUNK, Elena Gheorghe şi Sistem.

Mai multe detalii: http://www.iconcert.ro

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 4271 zile, 19 Iul. 2012

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .