poze sfintirea bisericii izvorul tamaduirii

Sfintirea Bisericii "Izvorul Tămăduirii"

Vaslui , Vaslui. Duminică 20 Septembrie 2009 07:00

Categorii: Alte Evenimente

Duminică, 20 septembrie, în curtea Spitalului Judetean de Urgentă Vaslui va avea loc un eveniment asteptat de ani de zile de credinciosi, sfintirea Bisericii "Izvorul Tămăduirii".

Realizată doar prin contributia enoriasilor, biserica este o capodoperă arhitecturală: are stâlpi si pardoseli din marmură, scaune si catapeteasmă gravate din stejar, icoane din mozaic si sticlă aurită.

După aproape 10 ani de eforturi, preotul Spitalului Judetean de Urgentă Vaslui, Petru Vulpe, si-a văzut visul împlinit: o biserică mândră, în care bolnavii si cei din zonă pot găsi oricând alinare, este pregătită pentru a fi sfintită. Slujba sfintirii va fi oficiată de Prea Sfintitul Episcop Corneliu, Episcopul Eparhiei Husilor, însotit de un sobor de preoti si diaconi. De la 7.00 dimineata, va avea loc Slujba Utreniei, după care se va oficia sfintirea si Sfânta Liturghie. "În ‘97, când am fost numit preot de caritate al spitalului, oficiam prin saloanele spitalului, apoi, în 2000, s-a sfintit locul în care urma să se construiască această casă a Domnului. Sau obtinut aprobările si autorizatiile necesare si s-a construit mai întâi o capelă, în care bolnavii, personalul medical si chiar locuitorii din jurul spitalului au început să vină la slujbe. Între timp, în spatele capelei, a început construirea bisericii. Acum, e gata. Am pornit la drum cu buzunarele goale, dar cu dorinta de a face aici o biserică frumoasă. Am adunat bănut cu bănut, de la fiecare slujbă, de la fiecare donatie, din cutia mileiă Am cheltuit peste 15 miliarde de lei vechi, dar acum suntem gata si, cu ajutorul lui Dumnezeu, în curând, vom sfinti biserica, eveniment la care îi asteptăm cu drag pe toti cei care ne-au fost alături în acesti ani, dar si pe toti ceilalti credinciosi din judet", spune preotul Petru Vulpe. Si părintele Vulpe are cu ce se mândri: biserica este falnică; în exterior, icoanele sunt realizate din mozaic, pardoseala si coloanele sunt din marmură. Trecând pragul asezământului, esti coplesit. Sub cupola înaltă, fiecare centimentru al interiorului este acoperit de frescă bisericească, de gravurile din stejar si de icoane impresionante din mozaic si sticlă aurită. "A fost o muncă titanică si nu am fi reusit dacă Dumnezeu nu ne-ar fi fost alături în fiecare clipă", îsi exprimă credinta părintele Petru Vulpe.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 870
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5335 zile, 16 Sep. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

  • Ai ceva de zis?

    .