Program zilele Severinului 2011

Manifestările vor debuta vi­neri cu o expoziţie de caricaturi a maestrului Ştefan Popa Popas şi un concurs internaţional de caricatură pentru copii „Popas într-un zâmbet de copil” – ediţia a III-a. Apoi, va avea loc o ex­po­zi­ţie de artă „Oraşul cel vechi în imagini de astăzi” şi un concert de muzică clasică susţinut de elevii Liceului de Artă „I. Şt. Pau­lian”. Pe scena amenajată în Pădurea Crihala va avea loc un spectacol de muzică popu­la­ră susţinut de ansamblurile pro­fesioniste „Doina Gorjului” şi „Maria Tănase”. La Casa Ti­ne­retului, Corul Kinonia al Epis­copiei Severinului şi Strehaiei va susţine un concert închinat Sfân­tului Gheorghe, patronul spi­ritual al Severinului. Pe sce­na amenajată în incinta hi­per­mar­ketului Carrefour, vor sus­ţi­ne recitaluri Marian Vasi­les­cu, Warrior DJ şi Voltaj.

Sambata, a doua zi a manifestărilor va debuta cu de­monstraţii de aeromodele şi kar­ting şi concursuri sportive între elevii severineni. La Sta­di­o­nul „Ion Anghelescu” se va organiza pentru prima dată în Se­verin un concurs „Strong Boy”. La Casa Tineretului, va avea loc concursul naţional de dans modern „Trofeul Drobeta” – ediţia I şi vernisajul expoziţiei „Divertismentul în Severinul de altădată” (Arhivele Naţionale Me­hedinţi).

Holograf şi Teodora Bratu vor încinta atmosfera pe scena amenajată în parcarea de la Carrefour. Tot aici va avea loc şi un concert jazz susţinut de Big Band Oltenia. Iubitorii de fol­clor vor avea ocazia să as­cul­te melodiile îndrăgiţilor in­ter­pre­ţi de muzică populară Ni­cu­li­na Stoican, Petrică Mâţu Sto­ian, Constantin Enceanu, An­ge­lica Stoican, Dinu Iancu Să­lă­­janu, Mariana Ionescu şi So­fia Vicoveanca.

Duminică, 1 Mai, în ultima zi a manifestărilor, va concerta Ştefan Bănică jr, iar pro­gramul folcloric va fi sus­ţi­nut de ansamblurile folclorice Alba Iulia şi Ciocârlia. Va fi pre­zent şi „Ioan Bocşa şi or­ches­tra”.

Edilii Severinului au prins în program şi un spectacol me­di­eval care va avea loc pe par­cursul celor trei zile la Cetatea Medievală. Severinenii vor pu­tea participa la un atelier de con­­fecţionat şi mânuit păpuşi tra­diţionale, o şcoală de tir cu arc en­glezesc, o şcoală de dans me­di­e­val, o şcoală de scrimă me­di­e­vală, la un atelier de gas­tro­no­mie medievală. De asemenea, vor avea loc un teatru de pă­puşi tradiţionale şi un spec­ta­col de poezie populară, o paradă a ca­va­lerilor, un concurs interactiv „În căutarea domniţei din Ceta­te­a Severinului”, recital de poe­zie medievală franceză, concert de lăută, animaţie de carnaval medieval săsesc.

sursa

4 thoughts on “Program zilele Severinului 2011”

  1. Un program foarte frumos ,insa sunt cam ambigue locatiile unde vor avea loc concertele de muzica populara si usoara.Am inteles ca locatiile importante sunt padurea Crihala si incinta Carrefour insa ar fi util sa ni se ofere cateva informatii legate de intervalele orare in care vor avea loc aceste reprezentatii,asa cum este prevazut orice program…sau se vrea ca totul sa fie o surpriza?.

    Felicitari edililor locali!

  2. bravo voua eu locuiesc intr-un oras mult mai mare si cu a doua economie din tara si nu isi permit sa faca asemenea spectacol. TOATE ASTEA SUNT DIN BANI PUBLICI.FACETI DOMNILOR LOCURI DE MUNCA IN SEVERINCACI IN RESTUL ZILELOR ESTE UN ORAS MORT NU MAI ARE LUMEA UNDE LUCRA ATRAGETI INVESTITORI INAINTE DE A FACE SPECTACOL

  3. frumos magnific nimic de comentat pot spune ca daca era si niculina stoican era cireasa de pe tort oricum multumiri primariei pt asa festivitati LA MULTI ANI SEVERIN

  4. Nadia,ai vrut sa scrii ANGELICA STOICAN,deoarece niculina a fost la spectacol.Pe doamna Angelica,au trecut-o in program ( pt. spectacol )si cu lansare de carte,,RADACINI SI RAVENIC” la arhivele statului Severin,unde s-au adunat iubitorii de carte,bineinteles portile erau inchise.Sa fii convinsa ca banii i-au luat ghirtoii de ST. si Ba.,capusele judetului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *