Concert Jazz Funk – Capriel Dedeian & Jazz Challenge

Concert Jazz Funk – sustinut de Capriel Dedeian & Jazz Challenge, premiati ai Galei Premiilor de Jazz pentru 2010, editia a VIII-a, cu:

Premiul „Confirmarea anului
Capriel Dedeian & Jazz Challenge
pentru succesele semnificative obţinute pe diferite scene de jazz din ţară, dar îndeosebi pentru concertul aniversar de la Sala ArCuB.

Premiul „Revelaţia anului
d-lui Cătălin Putingher (drums)
pentru concertul aniversar „Capriel Dedeian – 50th Birthday Concert“
de la Sala Arcub – 19 decembrie 2010.

Va asteapta sambata, 16 aprilie 2011, la Passage Club – Calea Victoriei nr. 52, Pasajul Englez – vis-à-vis de Hotel Novotel, incepand cu orele 21.30

Rezervarile se pot face la: e-mail: contact@passageclub.ro sau la tel: 0757048784 / 0722327223.

 

Capriel Dedeian – guitar

si

Jazz Challenge:
Alex Borsan – keyboards
Dan Nicolau – trumpet
Razvan Cojanu – bass
Catalin Putingher – drums

 

Jazz – funk-ul este un sub-gen al jazz-ului, caracterizat de o puternica sustinere ritmica (groove), prin sunete electronice si deseori acompaniat de sintetizatoare. Integrarea muzicii funk, soul si R&B, a dus la crearea unui nou gen, a carui paleta variaza de la puternice improvizatii de jazz, pana la soul, funk sau disco cu aranjamente si solo-uri de jazz. Jazz-funk a pornit din America in anii ’70-’80, fiind asimilat rapid si in Anglia, in circuitul de cluburi pe la mijlocul anilor 70. Specific jazz-funk-ului este faptul ca se canta mai putin vocal si sunt mai mult aranjamente urmate de improvizatii mai ample. Printre numele celebre ale stilului, de-a lungul timpului, se numara Miles Davis, Roy Ayers, John Scofield, Grover Washington Jr., The Crusaders , Stanley Clarke, Herbie Hancock, George Benson si multi altii.

concert de jazz

Comentează