Copiii fac lucruri trasnite. Un baietel a distrus o sculptura Lego evaluata la 15.000 de dolari. Cum a reactionat artistul

Un copil a distrus o sculptura din piese Lego a carei valoare a fost estimata la 15.000 de dolari. Din fericire, artistul a fost intelegator si nu a cerut despagubiri, desi a muncit trei zile pentru a asambla piesele Lego.

Lego sunt cele mai vandute jucarii din lume, semn ca cei mici nu pot sta departe de micutele piese fabricate de producatorul danez. O astfel de situatie a dus la o paguba de 15.000 de dolari. Un copil chinez a reusit sa distruga o sculptura din piese Lego la un eveniment organizat in oras Ningbo, in sud-estul Chinei. Statuia infatisa vulpea Nick din animatia Disney “Zootopia”, era construita integral din pierse Lego, avea marimea unui om si artistul a lucrat trei zile pentru a o finaliza, informeaza televiziunea chineza de stiri CCTV. Creatia a fost distrusa complet si toate piesele acesteia s-au imprastiat.

lego

Jurnalistii au reusit sa-l identifice pe autorul lucrarii. Il cheama Zhao si spune ca nu s-a suparat pe copilul care i-a stricat statuia Lego: “Copilul nu avea intentia de a o darama”, a declarat Zhao. Parintii copilului, despre care se crede ca are intre patru si cinci ani, si-au prezentat scuzele pe care artistul le-a acceptat fara probleme. Zhao a publicat pe retelele de socializare mai multe imagini care-l infatisau in timp ce asambla piese Lego pentru a-l crea pe Nick. Ultima poza este cu statuia imprastiata sa in mii de piese.

Un incident asemanator a avut loc la Muzeul Sticlei din Shanghai, unde doi copii au spart aripile unui inger din sticla. Si de aceasta data, artistul a dat dovada de intelegere, a lasa ingerul cu aripile rupte si si-a redenumit piesa.

Lego a devenit anul trecut cel mai important producator de jucarii din lume, dupa ce a reusit sa-si devanseze rivalli de la Mattel – creatorii papusii Barbie. Piesele Lego au fost atat de cautate incat, in finalul anului trecut, producatorul danez a avut probleme in a onora toate comenzile. Piesele Lego se fabrica in patru uzine din Danemarca, Cehia, Ungaria si Mexic. Insa pe fondul cresterii vanzarii, producatorii au decis sa investeasca 100 de milioane de euro in dezvoltarea fabricii din Nyiregyhaza, Ungaria. In Romania, Lego a raportat in 2015 o cifra de afaceri de 75,55 milioane de lei, in crestere cu 34,6% fata de anul precedent. Profitul net a fost insa de 613.000 lei, de trei ori mai mic fata de 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *