Cum sa faci baloane de sapun uriase. Iata cateva ponturi de sezon!

Sezonul cald bate la usa, spre bucuria celor mici, care au acum posibilitatea sa petreaca mai mult timp in aer liber. Una dintre cele mai indragite activitati de catre copii este sa se joace cu renumitele baloane de sapun. Va dam cateva ponturi pentru baloane cat mai spectaculoase.

Zilele insorite sunt bucuria copiilor. Micutii isi iau tot ce gasesc prin casa – biciclete, galetuse, trotinete, masinute – si se grabesc spre spatiile de joaca din jurul blocului sau prin parcuri. Baloanele de sapun nu aveau cum sa lipseasca din aceasta distractie. Parintii sunt asaltati de micuti, care le cer ajutorul pentru a face baloane de sapun cat mai spectaculoase. Magazinele pentru copii, precum Noriel, usureaza misiunea parintilor si propun o serie de solutii pentru baloane de sapun cat mai reusite.

Insa una dintre cele mai mari provocari pentru mamici si tatici este sa reumple recipientele cu solutia care face spuma. Dupa cum ati experimentat deja, apa cu sapun lichid sau detergent de vase nu au acelasi efect precum solutiile cumparate din magazine. Exista totusi cateva metode nu foarte complicate, prin care puteti readuce entuziasmul celor mici. Iata una dintre retete pentru solutie pentru baloane de sapun.

Ingrediente:
-250 militri de detergen lichid de vase
-o lingura de faina de seminte Guar (se gaseste in magazinele naturiste)
-o lingura de praf de copt
-4 litri de apa
-o galeata sau un recipient mai mare
-toate aceste ingreditene se amesteca pana se omogenizeaza
-puteti face baloane de sapun uriase, folosind o racheta de badminton careia i-ati scos racordajul. De asemenea, il puteti pastra, in cazul in care doriti sa face multe baloane micute

O alta reteta de solutie pentru baloane de sapun este bazata pe detergentul obisnuit de rufe. Nu conteaza cat de scump este, este important ca acesta sa contina cat mai putini aditivi si parfum. Aceasta solutie cere insa mai mult timp, deoarece trebuie lasata cateva zile la dizolvat:
-10 pahare de apa, de preferat plata si sa nu fie prea dura
-o ceasca de detergent
-50 de militri de glicerina
-doua lingurite de zahar
-amestecati toate ingredientele si lasati-le cateva zile sa se dizolve
-pentru baloane, puteti folosi racheta de badminton din reteta de mai sus, o bula facuta din sarma sau chiar degetele dumneavoastra.

Insa cea mai la indemana varianta este sa cumparati jucariile care fac baloane de sapun direct din magazinele de jucarii. De exemplu, la Noriel aveti de unde alege.

Comentează