Cum sa va pregatiti copilul pentru temperaturile foarte ridicate

Vara se apropie cu pasi repezi si odata cu ea vin si temperaturile foarte ridicate. De aceea este recomandat sa va pregatiti prichindelul pentru zilele toride. Va puteti trece deja pe lista de cumparaturi haine pentru bebelusi, rochite pentru copii, tricouri sau incaltaminte cat mai lejera. De asemenea, este recomandat sa aveti grija la alimentatia copilului.

Anotimpul cald aduce cu el si temperaturi care uneori depasesc confortul termic. Cei mai afectati sunt bebelusii, copii si varstnicii. De aceea este , daca sunteti parinte, este recomandat in aceasta perioada sa acordati o foarte mare atentie atunci cand veti cumpara haine pentru bebelusi sau la alimentatia celui mic. Hidratarea joaca, de asemenea, un rol foarte important.
“Cresterea brusca a temperaturii de la normal la caldura extrema poate duce la imbolnaviri, deoarece o persoana este mult mai expusa la bacterii. Asta deoarece sistemul imunitar poate fi slabit”, explica Krishan Chugh, medic pediatru la Fortis Memorial Research Institute. Acesta vine si cu cateva sfaturi foarte utile:

-Imbracamintea. Cand vine vorba despre haine pentru bebelusi sau pentru copii, aceasta trebuie sa fie cat mai comoda si confectionata din materiale naturale, cel mai recomandat fiind bumbacul. Hainutele trebuie sa fie lejere, confortabile si sa permite pielii sa respire.

-Nu lasati copii afara pentru o durata lunga de timp. Cei mici nu ar trebui sa stea prea mult in soare si este recomandat sa-i incurajati in astfel de zile sa joace joacuri de interior.

-Alimentatia. Sunt recomandate alimentele bogate in vitamina C. Aceasta intareste sistemul imunitar, ceea ce reduce riscul de imbolnavire. Trebuie sa evitati alimentele bogate in carbohidrati si proteine, deoarece acestea produc caldura.

-Igiena. Este foarte important sa pastrati un mediu curat si sa-i incurajati pe cei mici sa se spele cat mai des pe manute. Hainele pentru bebelusi trebuie schimbate de fiecare data cand se pateaza sau la cel mai mic semn de umezeala.

-Aveti grija la sursele de caldura. In zilele toride, trebuie sa va asigurati ca in camera celui mic nu sunt aprinse prea multe dispozitive electrice, deoarece acestea emana caldura.

Daca sunteti decisi sa adaptati garderoba celui mic la anotimpul cald, va recomandam sa aruncati o privire pe oferta de la Noriel la haine pentru bebelusi. Aici gasiti hainute lejere, din materiale prietenoase cu pielea celui mic, adaptate pentru temperaturile ridicate.

haine bebelusi 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *