Expoziția „Identități de februarie” – Iași

Galeriile de Artă „Ion Neagoe” – C.C.D. Iaşi găzduiesc prima ediție a expoziţiei internaţionale de artă plastică „Identităţi de februarie” în perioada 18 februarie – 1 martie 2011. Evenimentul este organizat de Casa Corpului Didactic Iaşi în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.
Înscris în registrul artelor vizuale, conceptul curatorial al expoziţiei-manifest „Identităţi de februarie” reuneşte lucrările a peste 40 de artiști plastici naționali și internaționali. Expoziţia marchează, într-o abordare contextuală subiectivă, sărbătoarea românească a iubirii- Dragobetele şi are ca scop promovarea şi perpetuarea sărbătorilor spiritelor autohtone şi ale tradiţiilor româneşti.
Expoziţia este deschisă timp de 11 zile publicului interesat să interacţioneze cu arta şi poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9 – 16.

Conceptul expoziției internaționale de artă plastică „Identități de februarie”

Expoziția – manifest „Identități de februarie” este o meditație structurată în două concepte care converg și redau teme esențiale: conceptul de tradiție și conceptul de contemporaneitate. Demersurile artistice ale autorilor reflectă estetica profunzimilor, esența spiritului românesc fiind ilustrată prin diversitatea compozițiilor, surselor de inspirație și a centrelor de interes.

Selecția de lucrări reprezintă o sumă de comportamente culturale proprii care ilustrează figurativ viziuni intuitive ale tradiției și modernității, fiind dimensionată de originalitatea compozițiilor și de varietatea subiectele alese.

Comentează