Greseala pe care o fac aproape toti parintii, fara sa-si dea seama. Cum isi pun iarna copiii in scaunul auto

Scaunul auto pentru copii este un motiv de liniste pentru parintii care conduc. Aceasta inventie ii ajuta sa-si transporte in siguranta pustiul si sa-i fereasca de pericole, in cazul unui incident nefericit. Insa uneori acesta nu este folosit cum trebuie, asa cum se arata intr-un studiu.

Parintii vad intr-un scaun auto pentru copii un motiv de a rasufla usurati. Copilul se simte confortabil intr-un scaun facut special pentru dimensiunile sale, in timp ce parintele isi poate vedea linistit de drum. Insa, uneori poate fi periculos din cauza unui detaliu la care nu te-ai gandit pana acum. Un studiu facut in Statele Unite ale Americii a scos la iveala faptul ca, in sezonul rece, parintii folosesc aceste scaune intr-un mod necorespunzator.

Concret, copiii sunt pusi in scaunele auto cu tot cu geaca de pe ei. La prima vedere, nu pare nimic in neregula. Insa este o greseala care se poate dovedi foarte periculoasa pentru siguranta prichindelului dumneavoastra. O organizatie din Statele Unite a facut un studiu din care releva ca fixarea copiilor in scaunele auto cu tot cu geaca pe ei este foarte periculoasa. Asta deoarece imbracamintea groasa impiedica fixarea corespunzatoare a centurilor. Astfel, in cazul unui eveniment nefericit, copiii aproape ca zboara din scaunul auto.

Pentru a se asigura ca aceasta ipoteza este corect, jurnalistii de la televiziunea NBC au facut in test in care au verificat cum se comporta un scaun auto pentru copii in aceste conditii. Cei de la NBC au apelat al o firma specializata in teste auto si au pus intr-un scaun auto pentru copii un manechin, pe care l-au imbracat intr-o geaca groasa de iarna. La o viteza de 58 km/h, manchechinul de copil a alunecat aproape in totalitate pe langa centurile in care era prins.

Geaca nu permite strangerea corespunzatoare a centurilor, astfel ca prichindelul este fixat cum trebuie in scaunul auto pentru copii. In cazul unui soc, copilul are suficient spatiu sa iasa dintre centuri. Insa daca se renunta la geaca de iarna, benzile se muleaza mult mai bine pe corpul copilului.

In Romania, scaunele auto pentru copii au devenit obligatorii incepand cu 15 februarie in 2015. Transportul copiilor cu o inaltime de pana in 135 cm trebuie sa se faca in scaunde auto, altfel soferul risca sa fie sanctionat cu 5 puncte de amenda in valoare de 488 de lei si 3 puncte de penalizare.

scaun auto copii2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *