Grimus @ Sziget Festival Budapesta

Trupa românească de rock alternativ Grimus va fi prezentă, în această vară, la Sziget Festival Budapesta (6-13 august), pe scena Arena.

Sziget e locul unde trebuie să te afli la jumătatea lunii august. “Best Major Festival” al Europei sărbătorește cea de-a 20-a ediție, promițând nu doar un program special ci și un nou concept vizual. Festivalul se pregătește să primească atât vizitatorii fideli cât și să stabilească noi target-uri pentru anii următori. Iar acum e oficial: ediția din 2012 a festivalului din Budapesta, va fi cu o zi mai lungă, introducându-se ziua -2. Numărătoarea inversă continuă…

Programul ediției cu numărul 20 prinde contur, fiind deja 95% gata. Echipa organizatorică a trebuit să depășească numeroase probleme, majoritatea având legătură cu situația economică actuală insă experiența de-a lungul anilor a fost de mare ajutor. „Fiind o ediție jubiliară anul acesta, ne așteptăm să vină și generații mai vechi care să sărbătorească alături de noi, dar o bună parte a programului este bazată pe nume noi astfel că facem loc și mai tinerei generații. Cred că această a 20-a ediție va dovedi tuturor că e cazul să se întoarcă și pentru cea de-a 21-a” – Karoly Gerendai, principal organizator.

Inovații, schimbări

Un lucru e sigur, anul acesta chiar și vizitatorii fideli vor trebui să reînvețe harta, căci multe locații se mută în spații noi și în general vor fi multe schimbări. Dar mesajul este mereu același: Sziget este cel mai colorat si cel mai receptiv festival al Europei.

Schimbări…

Scena World Music se mută în spațiul destinat pană acum pentru Giant Street Theater (acesta fiind și locul în care s-a aflat scena principală la prima ediție) și se va numi OTP World Music Party Stage. Giant Street Theatre se mută în spațiul destinat anul trecut scenei metal. Roma Stage se mută lângă dealul destinat zonei teatrului, vizavi de European Meeting Point, iar cortul de jocuri logice (Logical Games Tent) va ocupa locul în care inițial se afla Octopus. Spațiul destinat artelor se mută în locul scenei MR2 Hungarian Main Stage în timp ce aceasta se mută în locul scenei World Music. World Village va putea fi găsit în locul scenei Blues iar A38 se mută mai spre centru, în spatele scenei principale oferind 7 sloturi orare pe zi în program. Spațiul destinat sporturilor se mută și el în locul A38 iar Magic Mirror se întoarce la poziția inițială. Confuzi? Să nu vă pierdeți!

Devine mai mare…

Arena, cu două sloturi orare suplimentare în program pentru muzica electronică și pentru trupe ale scenei Europa (printre care și românii de la GRIMUS)

 Se întoarce…

…Luminarium, exact în locul în care s-a aflat anul trecut Meduza!

Noi scene…

…Holland meets Hungary Stage și Puglia Sounds Mambo Stage

Efecte vizuale captivante…

…cât cuprinde, prezentând noua față a festivalului, decorațiunile, luminile și aspectul deosebit al scenelor.

Ziua 2

… a doua zi va fi dedicată muzicii maghiare, omagiind cântece naționale. Cei care vor să intre mai devreme, pentru a-și instala cortul și a se pregăti de petrecere, se vor putea bucura de un total de 70 de performeri in această zi. Biletul săptămânal nu include această zi, dar va putea fi achiziționat un bilet de o zi în valoare de 17 euro.

 Ziua 1

…principalul interes vor rămâne trupele maghiare, dar nu numai.  Csík Ensemble vor susține un mega concert pe scena principală, îmbinând folk-ul maghiar cu muzica pop și găzduind un numar impresionant de vedete locale.

In același timp (și în ziua -1 și în ziua 0) scena Open Civil va găzdui YOUROPEN talent show, prezentând trupe noi din toată Europa, ca parte din programul de cooperare a festivalului cu cele mai mari concursuri de talente de pe continent. Descoperă trupe noi la Sziget!

Ziua 0

…ziua Metaaal! Din păcate, scena metal dispare din peisaj, dar programul va include nume importante hard & heavy, iar ziua 0 va fi dedicată metal-ului, pe scena MR2. Incă nu au fost anunțate toate numele, programul pentru această zi fiind încă în lucru, mai multe detalii, în curând. Cei care nu sunt tocmai fani metal, pot urmări cea mai mare vedetă pop locală, Ákos, cu un show incendiar pe scena principală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *