Mii de politisti au fost angrenati in Saptamana Prevenirii Criminalitatii

Peste 200 de politisti din judetul Suceava au fost implicati in activitati de prevenire si informare in unitati de invatamant si diferite grupuri de tineri. Actiune a facut parte din Saptamana Prevenirii Criminalitatii. Oamenii legii s-au folosit de jocuri educative, proiectii video si discutii de grupe pentru a-i face pe tineri sa inteleaga de ce trebuie sa evite obiceiurile care le-ar putea marca viata in rau.

Saptamana Prevenirii Criminalitatii a debutat in forta in judetul Suceava. Peste 200 de politisti au desfasurat peste 100 de activitati in care au fost implicati aproximativ 3.000 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani. Intr-o tara in care delicvena juvenila este la cote ridicate, oamenii legii au incercat sa-i faca pe copii sa constientizeze pericolele la care s-ar putea expune. Politistii s-au folosit de jocuri educative , filmulete, discutii in grup, jocuri interactive, pentru a-si atinge mai usor scopul. De asemenea, au fost distribute peste 8.000 de materiale care sa-i ajute pe cei mici sa inteleaga cum pot evita activitatile nocive.

Pentru a-i face pe copii si mai curiosi, oamenii legii au facut si o prezentare a unor elemente tehnice din dotarea politiei. Angajatii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii-IPJ Suceava au organizat la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza jocuri educative, ateliere de lucru si jocuri interactive. Au participat este 100 de elevi din clasele a IX-a si a X-a, care si-au insusit astfel cunostinte despre raspunderea penala a minorilor.

Astfel de activitati au avut loc in toata tara. In Calarasi, in ultima zi din Saptamana Prevenirii Criminalitatii, au fost organizate lectii pentru siguranta rutiera. Inca de la primele ore, politistii rutieri au coordonat activitatea patrulelor scolare, care au dirijat circulatia pietonilor in zona Prelungirea Bucuresti. De asemenea, in scoli s-au desfasurat lectii de educatie rutiera, in care cei mici au invatat regulile e circulatie pe care trebuie sa le respecte fie ca pietoni, fie ca biciclisti. Politistii au folosit jocuri educative si materiale ajutatoare, astfel incat sa vorbeasca pe intelesul tuturor. Saptamana Prevenirii Criminalitatii s-a incheiat pe 30 septembrie.
In aceasta perioada, mii de politisti au desfasurat activitati de informare si prevenire aproape in toate institutiile de invatamant. Potrivit site-ului Politiei Romane, au fost distribute peste 52.000 de materiale preventive.

jocuri educative 2

Comentează