Nazareth – rock cu clasă la Hard Rock Cafe

Concert Nazareth la Hard Rock Cafe

Vineri seara Hard Rock Café a aniversat 4 ani de existenţă pe piaţa din România cu unul din cele mai aşteptate concerte ale începutului de an: scoţienii de la Nazareth au arătat încă o dată că rock-ul nu are vârstă, fermecând publicul cu sonorităţile de rock clasic ce îi caracterizează de mai bine de 40 de ani.

Clubul s-a umplut încă înainte ca cei de la Trooper să urce pe scenă.  Formaţia târgovişteană a cântat cu vână şi aplomb, timp de 40 de minute, în faţa unui public receptiv şi cu chef de rock. Din set-list nu au lipsit piese precum “Nu mai contează”, sau “Cum vreau eu”. Fără îndoială, momentul culminant al show-ului a fost cel în care pe scenă a fost invitat Blaze Bayley, fostul solist vocal al trupei Iron Maiden, din perioada 1994 – 1999. Blaze a cântat întâi alături de Trooper piesa “Man on the Edge”, iar când au răsunat şi primele acorduri ale bine-cunoscutei “Fear of the Dark”,publicul a luat foc. Trooper a strălucit alături de Blaze, iar plăcerea şi emoţia băieţilor de a se afla pe scenă alături de un nume care le-a marcat existenţa artistică a fost vizibilă. Însemnătatea momentului nu a trecut neobservată nici în rândul spectatorilor, care au aplaudat frenetic.  Recitalul s-a încheiat cu “Tari ca munţii” şi “Amintiri”, într-o atmosferă de mare show. La final, l-am întrebat pe unul dintre spectatorii tineri cum i s-a părut show-ul, iar răspunsul a venit prompt: “nu credeam să îi văd pe Blaze & Trooper pe scenă împreună, a fost tare de tot”.

Puţin după ora 22.30 cei de la Nazareth au urcat pe scenă. Au început concertul cu piesa “Silver Dollar”, în urale entuziaste. Dan McCafferty (voce), Jimmy Murrison (chitară),Pete Agnew (bass) şi Lee Agnew (baterie) au oferit un show complet, plin de vigoare şi pasiune. Şarmul scoţian al lui Dan, maniera în care Pete interacţionează cu publicul prin schimburi de priviri şi gesturi complice, au fost ingredientele care au ţinut spectatorii cu ochii aţintiţi asupra scenei de la început până la sfârşit. Iar prestaţia chitaristului Jimmy Murisson şi a bateristului Lee Agnew a întregit “reţeta” unei seri de rock clasic

De pe albumul pe care formaţia l-a lansat anul trecut şi-au făcut loc în recitalul din Hard Rock Café piesele Big Dogs, When Jesus Comes to Save the World Again şi Radio. Acestea s-au încadrat foarte bine în desfăşurătorul serii, fiind melodii ce păstrează spiritul neliniştit al începuturilor rockului.

Publicul a fost eterogen, la fel a fost ca şi set-listul serii. Acesta a inclus multe piese vechi, bine cunoscute celor prezenţi. Melodii precum “Dream On”,  “Whisky Drinking Woman” sau “Changing Times” au fost savurate de public, care a aplaudat şi a cântat alături de Nazareth.

Un moment special şi “foarte scoţian” după cum l-a descris Dan MacCafferty, a fost piesa “Long Black Veil” un cover care a trecut prin repertoriul mai multor artişti, dar căruia timbrul şi interpretarea lui Dan MacCafferty îi dă o încărcătură aparte.

La final publicul părea că nu doreşte să se despartă de pătimaşa muzică a scoţienilor, astfel că la prima lor ieşire din scenă numele “Nazareth” a fost scandat minute în şir. Cei patru membri ai trupei au revenit pe scenă în aplauze furtunoase şi au cântat, la bis, cele mai aşteptate piese ale serii: “Love Hurts” şi “My White Bycycle”. După aproape două ore de rock, Nazareth s-a retras, lăsând publicul să viseze la următoarea întâlnire şi să se bucure de amintirile unei frumoase seri de rock. În drumul spre ieşire unul dintre cei prezenţi explica: “o trupă de anvergură cum e Nazareth, nu are cum să nu te impresioneze. Fac mai mult decât muzică, îţi transmit o emoţie care te urmăreşte şi după ce au coborât de pe scenă”, comentariu cu care păreau să fie de acord şi cei din jur.

 

Concertul Nazareth a fost primul eveniment din seria Classic Rock Nights @ Hard Rock Cafe, ce îşi propune să aducă în faţa publicului nume ce au făcut istorie pe scena de profil, într-o locaţie de tradiţie. Următorul eveniment va fi concertul T.Rex din 29 martie, un concert ce se anunţă a fi o adevărată incursiune in perioada de aur a muzicii glam.

Poze concert Nazareth 27 ianuarie

Comentează