Nume noi la Sziget Festival 2012

Primăvara aduce nume noi la Sziget: LMFAO, The xx, Paolo Nutini, Glasvegas, The Ting Tings, Katzenjammer, Flying Lotus, Fink & Anna Calvi

Ne face plăcere să anunțăm noile nume confirmate pentru Sziget Festival, printre care LMFAO – care fac petrecerile să explodeze, apreciații londonezi The xx, multi-premiatul Paolo Nutini, emoționalii Glasvegas, revelația indie The Ting Tings, norvegienele cool si sexi  Katzenjammer, Flying Lotus – guru al hip-hop-ului underground din LA, sentimentalul si inspiraționalul Fink precum și minunata Anna Calvi. Toți aceștia, și mulți alții, iși așteaptă fanii din toată lumea, în această vară, la Budapesta, în perioada 6-13 august.

Redfoo și SkyBlu sunt fără îndoială cei mai cool petrecăreți. Împreună au creat LMFAO (poate vreți să căutați singuri ce înseamnă, de fapt, cele cinci inițiale) și au luat cu asalt planeta cu Party Rock Anthem – o piesă imposibil de ratat în ultima perioadă. LMFAO sunt un model pentru tinerii din întreaga lume, pornind un val uriaș de shuffling în 2011.

Londonezii The xx și-au arătat potențialul încă din 2009, când au lansat primul album.  Albumul lor homemade a câștigat discul de platină și a făcut furori în cele mai apreciate publicații britanice, aducându-le un premiu Mercury (decernat de British Phonography Industry).

Paolo Nutini are origini italiene – greu de negat cu un asemenea nume – dar trăiește si lucrează în Scoția, fiind unul dintre cei mai talentați cantautori si un adevărat titan al scenei folk-blues. În 2006, și-a lansat albumul de debut, These Streets, care l-a propulsat în primele locuri ale top-urilor britanice. Al doilea său LP a ieșit in 2009, intitulat Sunny Side Up.

“Dacă The Libertines au definit inceputul decadei şi Arctic Monkeys mijlocul ei, atunci Glasvegas vor defini cu siguranţă finalul acesteia şi nu numai.” – au declarat NME. Impactul pe care trupa dinGlasgow l-a avut în Marea Britanie şi succesul albumului de debut nu au trecut neobservate nici în America de Nord. Convingeţi-vă singuri la Sziget.

The Ting Tings înseamnă groovy guitar pop în doi, o colaborare între Katie White şi Jules De Martino. Au vândut deja milioane de exemplare din primul lor LP şi îşi promovează, anul acesta, noul album, Sounds of Nowhere, care a primit deja un premiu Ivor Novello.

Numele Katzenjammer e posibil să trezească unora amintiri legate de mahmureli teribile, dar cele patru fete sexy din înfriguratul nord numai deprimate nu sunt. Trupa din Oslo este renumită pentru stilul caracteristic, cântând la nu mai puţin de 25 de instrumente diferite si combinând genuri ca folk, pop, rock, country şi sunete balcanice.

Flying Lotus este unul dintre cele mai populare nume din scena experimentalului electronic si un adevărat reprezentant al culturii hip-hop underground dinLos Angeles. Acum doi ani a câştigat un premiu la Independent Music Awards pentru albumul Cosmogramma urmat de un alt premiu IMA pentru videoclipul piesei MmmHmm din 2011.

Fin Greenall, zis Fink este un cantautor din Marea Britanie, care își folosește abilităţile de producător pentru a crea piese romantice, umane şi profunde în cadrul unor concerte pline de carismă. A lansat patru albume în ultimii zece ani, printre care şi cel din 2011 intitulat

Anna Calvi este o altă reprezentantă de seamă a scenei britanice, drept dovadă stau nominalizările sale la Mercury Prize sau BRIT Awards în 2011 și 2012. Mulţi spun că e cea mai mare speranţă a genului dupa Patti Smith aşa că aveţi tot dreptul să vă aşteptaţi la ceva special din partea ei la Sziget.

A 20-a ediție a Sziget Festival ar putea oferi o scuză bună pentru a te pierde in amintiri, dar echipa organizatorică de la Sziget s-a străduit mereu să aducă lucuri noi în program și continuă să facă asta. Probabil că e singura metodă organizatorică care funcționează pentru un eveniment care este, neoficial, campion mondial la categoria “internaționalitate” – și își așteaptă vizitatorii din peste 60 de țări pe binecunoscuta insulă de pe Dunăre.

Mai multe informaţii pe www.szigetfestival.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *