O idee simpla de afacere pe banii statului

Cum va suna o afacere cu un centru de inchiriat biciclete pentru copii si adulti deschis cu bani rambursabili? Programul National de Dezvoltare Rurala ofera sprijin de pana la 50.000 de euro nerambursabili pentru infiintarea unui asemenea business in zonele rurale.

Bicicleta a devenit un obiect tot mai cautat intr-o luma apasata din ce in ce mai mult de problemele de mediu. Statele occidentale, in principal, incearca sa promoveze si sa impune bicicleta ca mijloc de transport, dar si de recreere. Si la noi in tara, bicicleta castiga tot mai mult teren si, destul de timid, statul incearca sa incurajeze aceasta activitate. Submasura 6.2 din Programul National de Dezvoltare Rurala poate fi utila in cazul afacerilor cu centre de inchiriat biciclete pentru copii si adulti in zonele rurale.

O astfel de afacere se pliaza excelent pe zonele turistice, unde plimbarile in natura printr-un astfel de mijloc sunt tot mai cautate. Statul ofera un sprijin de pana la 50.000 de euro pentru centre de inchiriere de biciclete pentru copii si adulti. Important, suma este nerambursabila. Solicitarea se poate face pentru un sprijin financiar de pana la cinci ani de la semnarea contractului si suma va fi alocata in doua transe.

Prima parte din bani se va acorda imediat dupa semnarea contractului si reprezinta 70% din ajutorul total, adica 35.000 de euro. Cea de-a doua transa este in valoare de 15.000 de euro si se vireaza dupa finalizarea proiectului, dar nu mai tarziu de cinci ani de la semnarea contractului. Beneficiarul acestui ajutor este obligat sa demareze proiectul in cel mult noua luni de la primirea primei transe. Acesti bani pot fi folositi pentru achizitia de biciclete pentru copii si pentru adulti, dar si pentru truse de scule pentru reparatii, laptopuri si alte obiecte necesare unei asemenea investitii.

La un calcul facut de Digi 24, in prima faza puteti cumpara 15 biciclete pentru copii si 30 pentru adulti, o investitie de aproximativ 98.000 de lei. Tariful recomandat pentru un astfel de centru este de 15 lei pentru inchirierea unei biciclete pentru trei ore. Pentru o zi, pretul recomandat este de 30 de lei, iar pentru un week-end – 60 de lei. Cheltuielile totale cu investitiile si functionarea afacerii in primul an sunt estimate la aproximativ 158.000 de lei, adica aproximativ 35.000 de euro – bani asigurati din prima transa.

Cat despre preturile unei biciclete, acesta este in medie de 2.500 de lei pentru una de adulti si 1.500 de lei pentru copii. Sumele pot varia insa in functie de model, firma si calitate. Spre exemplu, la Noriel gasiti o gama variata de biciclete pentru copii la preturi accesibile.

biciclete copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *