Peste 220 de persoane s-au adunat sa rezolve un puzzle de 32.000 de piese

In cat timp credeti ca l-au terminat?

Membrii unei biserici evangheliste dintr-o micuta localitate din Germania s-au adunat sa rezolve un puzzle format din nu mai putin de 32.256 de piese. Cei peste 220 de participanti care au acceptat provocarea au avut nevoie de 20 de ore pentru a asambla piesele.

Peste 220 de persoane din Leichlingen un micut orasel din Vestul Germaniei, cu doar aproximativ 29.000 de locuitori, s-au adunat sa construiasca un puzzle gigant. Evenimentul s-a desfasurat in week-end, a inceput sambata, 20 februarie, si s-a terminat dupa 20 de ore. Un timp in care pasionatii de puzzle au muncit din greu. In total, 226 de persoane au semnat condica, dar organizatorii sustin ca au ajutat mai multi participanti, care insa nu si-au trecut numele.

Kevin Schmitz, co-organizator al evenimentului, sustine ca initiva a fost un real succes si n-a fost important doar ca puzzle-ul a fost asamblat, ci si ce s-a intamplat in tot acest timp. Adica legaturile care s-au creat intre oameni: “De fapt, noi facem astfel de lucruri in primul rand pentru comunitate. Cei mai multi oameni au comunicat intre ei, ceea ce a insemnat un mare succes”, a declarat Kevin Schmitz.

Cele peste 220 de persoane s-au strans in centrul localitatii, locul unde a fost asamblat uriasul puzzle. Imaginea aleasa pentru acest puzzle a fost vestitul Rockefeller Center, unul dintre cele mai cunoscute turnuri din New York, care in 1987 a fost declarat monument istoric. Cele peste 32.000 de piese au cantarit aproximativ 19 kilograme, iar sabloanele de imagine, menite sa-i ajute pe participanti, au fost impartite in opt segmente. S-a lucrat pe grupuri si puzzle-ul a fost asamblat, dar cu toate acestea, au existat reale probleme in imbinarea pieselor: “A fost o foarte mare realizare atunci cand reuseam sa imbinam doua piese”, povesteste Ulrike Berndt, una dintre participante. Aceasta a lucrat la o portiune din puzzle care cuprinde peste 1.000 de ferestre si toate pareau la fel, lucru care i-a ingreunat foarte mult misiunea.

Jan Haller, un alt participant foarte pasionat de puzzle-uri, a stat de dimineata pana seara pentru a asambla uriasul turn. Un lucru despre care a declarat amuzat la final ca i-ar putea aduce probleme acasa: “Sa vedem ce are sotia mea de spus”. Insa sotia lui este obisnuit cu pasiunea lui Jan Haller. Cu trei saptamani inainte, a reusit sa imbine un puzzle format din nu mai putin de 13.000 de piese. A lucrat 355 de ore pentru a-si duce opera la bun sfarsit.

puzzle

Comentează