Stiati ca exista o masina facuta numai din LEGO si ca ea e construita de un roman de 20 de ani?

In urma cu doi ani, un barbat din Romania, de numai 20 de ani, a reusit sa construiasca prima masina in marime naturala, complet functionabila, numai din piese LEGO Technic? Cu spatiu pentru numai doua persoane, soferul si persoana din dreapta lui, masina construita de Raul Oaida poate atinge o viteza de pana la 30 km/h.

20 de luni i-au luat romanului care, atunci, avea doar 20 de ani, sa contruiasca masina LEGO. Nu ar fi reusit niciodata fara ajutorul a 40 de oameni, care au crezut in planul lui si l-au sustinut financiar. Suma pe care romanul a reusit sa o investeasca in masina a fost de 22.000 de dolari. Masina este construita din 500.000 de piese LEGO Technic, City, Duplo si Architecture. Doar cheia, cauciucurile, rotile nu sunt realizate din piese LEGO.

Uimitor este faptul ca motorul masinii romanului este facut din piese LEGO. Partea amuzanta? Chiar daca masina poate ajunge la 30 km/h, ea este condusa cu 10 km/h, existand teama unei explozii. Piesele LEGO se incalzesc destul de repede si nu doreste nimeni ca masina care a adus popularitate romanului in intreaga lume sa nu mai existe din cauza aceasta.

Dar cum a reusit Raul Oaida sa stranga atat de multe fonduri? “Se pricepe bine de tot la PR. Ne-a spus din capul locului ca este in avantajul nostru sa ne asociem cu planul lui si ca va fi poate cel mai interesant lucru care o sa apara vreodata in CV-urile noastre”, au glumit investitorii, mai in gluma, mai in serios.

“Am strans atat de multe piese fiindca am tinut legatura direct cu Lego Danemarca. Am schimbat e-mail-uri cu directorii de acolo si am avut acces la depozitul companiei pentru ca nu am cumparat seturi conventionale de piese pentru masinute sau avioane mici, ci am cumparat cate 5.000 de bucati din piesa X, cate 20.000 din piesa Y si tot asa, in functie de nevoi, Cele mai multe au fost LEGO Technic”, dezvaluia in cadrul unui interviu pustiul din Deva, care a explicat functionalitatea unui motor din LEGO.
“Motorul a fost tot din Lego (…) El functioneaza pe aer comprimat si are o butelie care pompeaza aer in motor la temperatura camerei. Chiar daca are turatie mare, undeva pe la 1700/minut maxim, el nu se incalzeste fiindca, desi exista frecare, aerul respectiv este stocat sub presiune, si cand eliberezi un vas sub presiune, absoarbe caldura. Practic se raceste, este singurul motor care se raceste in timp ce functioneaza”, a mai povestit romanul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *