TransilvAero Show 2010

Brasovul sarbatoreste 100 de ani de aviatie romaneasca, intre 14 si 15 august 2010 pe Aerodromul din Ghimbav, printr-un eveniment de exceptie, la care participa cele importante formatii de zbor autohtone si piloti de elita ai acrobatiei aviatice mondiale – TransilvAero Show 2010.
Programul promite reprezentatii aviatice spectaculoase executate de Icarii Acrobati, Formatiile de Zlin 142 si de EXTRA „Hawks of Romania” apartinand Aeroclubului Roman si formatii de zbor din cadrul Fortelor Aeriene Romane si Ministerului Administratiei si Internelor. In deschiderea programului, atat  sambata cat si duminica, vor avea loc evolutii ale Lotului National de Parasutism. Dintre exercitiile si zborurile demonstrative care ii vor tine pe spectatori cu sufletul la gura amintim: coborare in rapel din elicopter MI-8 si urcare in elicopter, coborarea cu troliu a unui caine aflat in misiunea de capturare a infractorului sau exercitiul de stingere a incendiului cu MI-8. Pentru prima data in Romania vom urmari o formatie de zbor compusa dintr-un avion Extra 300 si un avion ghidat prin radiocomanda.
Competitia internationala de acrobatie aeriana Grand Aero Challenge, inclusa in programul TransilvAero Show 2010, aduce in fata publicului sapte piloti de renume ai aviatiei acrobatice nationale si mondiale: Zoltan Veres (Ungaria), Attila Goger (Romania), Francesco Fornabaio (Italia), George Rotaru (Romania), Larry Beamish (Africa de Sud), Ian Billing (Africa de Sud) si Peter Podlunšek (Slovenia). Acesti asi ai zborului se vor intrece pe parcursul celor doua zile, intr-o competitie unica cu trei probe: zbor sincronizat, vanatoare de baloane si trei minute de freestyle pe muzica. Vedeta show-ului va fi cu siguranta ungurul Zoltan Veres, recordman si multiplu campion mondial la acrobatiile de joasa inaltime, detinator al primului loc la concursul Grand Aero Challenge, disputat in iulie anul acesta la Balaton (Ungaria).
Manifestarile celei de-a treia editii a TransilvAero Show incep in ambele zile la orele 9:30 si se incheie la orele 18:30. Gazda evenimentului este Mihaela Radulescu.
TransilvAero Show a debutat in anul 2008, la initiativa lui Lucian Barna, un impatimit al aviatiei, care a dorit sa ofere Brasovului un eveniment reprezentativ pentru indelungata traditie a acestui oras in domeniul industriei aeronautice.
Taxa de intrare la TransilvAero Show 2010 este de 10 lei pe zi de persoana. Biletele vor putea fi achizitionate la intrarea pe Aerodromul din Ghimbav in cele doua zile de eveniment. Organizatorii pun la dispozitia spectatorilor 10.000 de locuri de parcare si conditii de campare.
Later Edit: Poze (multumim Valentin)

Logo Transilvaero show

2 thoughts on “TransilvAero Show 2010”

  1. An individual I operate with visits your site frequently and encouraged it to me to examine too. The creating design is wonderful as well as the content material is related. Many thanks for that perception you present the viewers.I study one thing a lot more tricky on completely different weblogs daily. It need to at all times be stimulating to find out subject material from other writers and observe just a minor 1 thing from their shop. I’d choose to generate utilization of some using the content on my weblog irrespective of whether or not you don’t head. Natually I’ll present you a hyperlink on your internet blog. Many thanks for sharing.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *