Un roman a fost vedeta la cel mai mare spectacol de inovatii din Marea Britanie. Cu ce jucarie s-a prezentat

Un roman a rezolvat una dintre cele mai mari batai de cap pentru parinti. Andrei Toma a inventat jucaria care poate fi mancata fara niciun risc. Inventia a fost prezentata la Inovare UK 2015, cel mai mare eveniment de acest gen din Marea Britanie.

De cate ori nu v-ati ingrijorat ca prichindeul dumnevoastra ar putea inghiti piese din jucariile pe care i le-ati cumparat? Este unul dintre motivele pentru care foarte multi copii ajung la spital, cu rani serioase. Un roman a avut insa grija sa rezolve aceasta problema. Andrei Toma a reusit sa gaseasca o solutie creativa pentru jucarii comestibile, un motiv pentru care parintii vor rasufla usurati in viitor. Andrei a numit-o “Cristal Reticular”, iar inventia a reusit sa fie luata in seama la cel mai mare eveniment de inovarea din Mare Britanie, Inovare UK 2015. Inventia lui Andrei Toma a reusit sa intre in primele 100 de inovatii care au fost prezentate la acest spectacol si a reusit sa atraga multe priviri curioase.

Conform Zf.ro, ideea acestei inventii i-a venit in 2008 si a fost pornita de la o componenta de spatiu ce poate fi asamblata la infinit, fara pierderi de stabilitate. A fost insa nevoie de sapte ani cercetari pentru ca ideea sa prinda contur si sa ajunga la un salon international de inventii. Finantarea pentru cercetari a venit din fonduri publice, familie si prieteni.

“Andrei Toma este un castigator meritat si se alatura unui grup de prestigiu de 100 de inovatori de top care simbolizeaza produsele de top din 2015. Cu participanti de la investitori internationali, cumparatori si antreprenorii vizionari, pana la guverne si mediul academic, acest eveniment este o vitrina inedita pentru companiile castigatoare. Daca te consideri castigator poti fi oriunde, nu conteaza tara de unde vii. Singura capcana de pe piata este cea politica si multi antreprenori au cumparat etichete straine. Cand vine vorba de consumatori, ei pot fi oriunde, tinand cont ca globalizarea a democratizat comertul dar si accesele la piata, prin educatie, sunt ferm convins ca aceste jucarii vor deveni un simbol al Romaniei, pentru ca te poti juca, dar si manca, un lucru greu de rezolvat pentru parinti”, a declarat CEO-ul de la InnovateUK, Ruth McKernan, potrivit zf.ro.

Piata de jucarii este unul dintre sectoarele din Romania care au cunoscut o dezvoltare foarte dinamica in ultimii ani. Parintii sunt dispusi sa cheltuie din ce in ce mai multi bani pentru bucuriile celor mici.

jucarii 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *