poze festivalul dilema veche
poze festivalul dilema veche poze festivalul dilema veche poze festivalul dilema veche

Festivalul Dilema veche

Alba , Alba Iulia. Vineri 22 August 2014 11:00 - Duminică 24 August 2014

Categorii: Conferinte si Seminarii , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Revista “Dilema veche”, în colaborare cu Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, organizează a treia ediție a Festivalului Dilema veche în Cetatea Alba Iulia, între 22-24 august. Adresat dilematicilor de pretutindeni, Festivalul propune trei zile de cultură și sărbătoare în cea mai frumoasă Cetate din România.

Festivalul din acest an va fi deschis de scriitorul Mircea Cărtărescu, invitatul special al ediției 2014. Programul cuprinde teatru (Act Orchestra), expoziții (Cosmin Bumbuț și Devis Grebu), concerte (Zdob și Zdub, Zoli Toth Project, Farfarello feat. Ovidiu Lipan Țăndărică), un recital al pianistei Alina Azario, ateliere pentru copii (“Ziarul Cetății”, “Atelierul Fantastic”, “Cetatea copiilor”). Va fi proiectat, în avanpremieră, filmul documentar “Tatăl meu, Lucian Blaga”. Cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, va fi organizată dezbaterea “A New Narrative for Europe”, cu participare internațională.
Festivalul se va încheia cu concertul “Tandrețuri pentru femei cu cei patru corifei” (Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă) – o “ediție specială” pentru Festivalul Dilema veche a unui spectacol care are loc o dată la zece ani.
Programul complet poate fi consultat pe festival.dilemaveche.ro

Tema ediției 2014 a Festivalului este “Noi suntem ceilalți”: o ocazie de a ne ne pune față în față și de a descoperi cît sîntem de diferiți și cum ne putem armoniza conviețuirea cu “străinul”, inclusiv cu “străinul din noi”.

Mai multe detalii: http://festival.dilemaveche.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1069
Cuvinte cheie: Alba Iulia
raluca

Adaugat in urma cu 2362 zile, 06 Aug. 2014

Adaugat de Dilema

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

  • Ai ceva de zis?

    .