poze alba iulia exercitii de rebeliune lansarile de carte herg benet

Alba Iulia - Exerciţii de rebeliune - Lansările de carte Herg Benet

Alba , Alba Iulia. Duminică 15 Mai 2011 13:00
Pub 13 (Str. Aleea Sf. Capistrano nr. 1)

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Alba Iulia, 15 mai 2011 - Editura Herg Benet, librăria Elefant.ro, revista Şapte Seri şi Pub 13 vă invită duminică, 15 mai 2011, la o dublă lansare de carte: volumul de versuri „Iubirea e amintirea unui viol” de Leonard Ancuţa şi cel mai controversat roman de debut al ultimului an, „Sânge satanic” de Cristina Nemerovschi. Evenimentul va avea loc în Pub 13 (Str. Aleea Sf. Capistrano nr. 1, Alba Iulia), începand cu ora 13:00.

Editura Herg Benet, librăria Elefant.ro, revista Şapte Seri şi Pub 13 au plăcerea să vă invite la un dublu eveniment cultural al noii generaţii de scriitori: lansarea volumului de versuri „Iubirea e amintirea unui viol” de Leonard Ancuţa şi lansarea celui mai controversat roman de debut al ultimului an, „Sânge satanic” de Cristina Nemerovschi.
Pentru o cît mai bună acuitate a percepţiei sentimentelor care nasc din iubire şi cu iubire trăiesc, cu acest prilej vor veni să îşi amintească despre iubire scriitorii Adrian Popa şi Aurel Pantea. De asemenea, Alexandru Voicescu, directorul Herg Benet, va face o introducere în situaţia actuală a literaturii române şi relaţia tinerilor scriitori cu cititorii. Pub 13 va fi timp de o oră gazda unei discuţii deschise despre literatură, dragoste dar şi trăiri autentice, începînd cu ora 13:00, duminică 15 mai.
”Versul lui Leonard Ancuta este expresia unui sentiment exprimat cu mijloace când vehemente, când înstrăinate: dar, ca la orice poet autentic, vocea lui se propagă cu viteza intensităţii. Leonard Ancuţa e un diavol cu sentimente. Dar ce diavol, dar ce sentimente… ”, spune despre volumul „Iubirea e amintirea unui viol” poetul Traian T. Coşovei.
“Sânge satanic e o carte excepţional scrisă, care nu seamănă cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din clişeele scrisului şi creează o viziune epică atât de convingătoare, încât, citind-o, te simţi imediat contaminat de aventura adolescenţei răzvrătite. Se citeşte halucinant, se citeşte cu sufletul, nu poţi să sari niciun fel de pagină, de pasaj, sunt scrise într-o emoţie şi într-o vervă extraordinare amândouă, care ajung până la inima cititorului”, afirmă scriitoarea Doina Ruști.

***



Despre Leonard Ancuţa şi ”Iubirea e amintirea unui viol” :

Leonard Ancuta, poet şi prozator, autor al romanelor Control şi INFERNUL, lansează cititorilor o nouă provocare: ”Iubirea e amintirea unui viol”, la editura Herg Benet.
Sub masca dură, violentă, a titlului de pe coperta, cititorul descoperă o lume aparte în care se îmbină stări puternice, contagioase, penetrante, cu sfiala şi firavul unor sentimente a căror lumină tremură ca pieptul unei fecioare la vederea iubitului.
Lonard Ancuţa priveşte iubirea de dinăuntrul ei, s-ar putea spune că vede lumea prin ochii iubirii pe care o locuieşte – un ghost in the machine care vorbeşte despre lumea exterioară, despre viaţa, tocmai ştiind şi filtrând prin ţesătura fină ca puful de pe aripile unui fluture a sufletului său o realitate care de foarte multe ori a fost construită din sentimente antagonice dragostei.
Şi asa este iubirea, pură si vinovată în acelasi timp, iubirea nu are morală, iubirea este si sfântă şi păcătoasă totodată şi ne urmăreste cu atâta tărie, cu atâta forţă, la fel ca amintirea unui viol:
„inima mea e o cutiuţă din lemn de trandafir
se desface în două revarsă melodia aceea pe care am dansat-o neîndemînatec
te-am călcat de multe ori pe picior
acum viaţa ne calcă pe cap moartea ne calcă pe urme
toţi vom ucide cîndva un om cînd îl vom iubi cu adevărat
ne vom înfige în el pînă la plăsele vom locui în trupul lui
asemenea unei muzici într-un violoncel
o simfonie neterminată în durere major
.....
momentul acela în care ne-am cunoscut ne urmăreşte ca amintirea unui viol”

În volumul său de versuri, Leonard Ancuţa ne propune o călătorie în care vom întâlni tot ceea ce iubirea poate face, indiferent că e dragoste pentru părinţi, copii sau prieteni, indiferent că este vorba de iubirea pierdută sau cea visată. Vom parcurge o lume populată cu multe personaje, cu muze diferite, de la Monica Bellucci la Jena Jameson, vom traversa stări care ne vor lovi cu aripi de fluture sau cu gheare de animal înjunghiat, vom râde sau vom suferi în tăcerea unei pietre sau în urletul unei cascade.
Poezia se va vărsa în noi tocmai pentru că Leonard Ancuta stie să transforme în emotie tot ceea ce pare firesc sau neobişnuit, cu usurinta unui violonist care pune pe coardele instrumentului său atît respiratia pădurii cat si durerea unei bătăi de inimă atunci cînd esti plin de iubire.
„Sub atanorul în care-şi prepară deliciile şi otrăvurile poetice, Leonard Ancuţa pompează combustibili cu asiduitate, riscând uneori să supraîncălzească agregatul, dar până la urmă poezia cam asta face dintotdeauna: se joacă cu focul. „Sunt plin de bucuria unei lumi care moare” mi se pare una dintre expresiile inspirate prin cheia căreia poate fi descuiată această carte de poezii de dragoste, dezgust, iluminare, descompunere şi moarte” (Ioan Es. Pop).


Despre Cristina Nemerovschi şi „Sânge satanic”:

Cristina Nemerovschi debutează la editura Herg Benet cu un roman puternic şi fără compromisuri: ”Sânge satanic”.
Ascult black metal, sunt ateu, lumea mă crede satanist, sunt bisexual, mizantrop, uneori doar misogin, scriu o carte, beau în fiecare zi şi mă droghez în fiecare săptămână - așa se autocaracterizează M., personajul principal din romanul „Sânge satanic”.

M. trăiește o dublă poveste de dragoste: „Am un iubit, B, și o iubită, R”. În acest threesome este atrasă pe parcurs și D., o adolescentă de 14 ani, sora lui R. Totul se desfășoară pe un fundal haotic, pe care se profilează moartea, sinuciderea, fără a ști în unele momente unde se termină realitatea și unde începe nebunia.

Mizantropie, droguri, moarte, wild parties, ură, cimitire, incest, alcool, popi, boală, metal, rockotecă, sex cu părinții, depresie, umor negru, sado-masochism, izolare, crimă, animale ciudate care îți apar în somn… Ce gust și ce culoare au experiențele unui nihilist din 2010? Dacă ar fi trăit în lumea cu care se joacă M., ar fi purtat Stavroghin brățări cu țepi și cruci întoarse? Ar fi dormit Holden Caulfield, beat, pe băncile celei mai true bodegi? Ar fi ucis Maldoror corporatiștii și vedetele Tv, după care s-ar fi băgat la headbanging pe Cannibal Corpse?


“Este o carte care, cel puțin pe unele fragmente, o să rămână în memoria multor cititori. Este o carte foarte actuală, o carte vie. Totul se petrece atât de vibrant și atât de incitant încât ai sentimentul că paginile îți fug pe retină, îți dansează într-un ritm amețitor.” (Gelu Vlașin)
“Adevaratul “Trainspottin’” aici e de cautat. Daca Dostoievski s-ar fi intalnit cu Irvine Welsh ar fi putut pune de-o coproductie, iar un tanar Tarantino s-ar fi apucat s-o demoleze prin ecranizare!” (Dan-Silviu Boerescu)

Mai multe detalii: http://www.hergbenet.ro

Comenteaza pe Facebook
herg benet

Adaugat in urma cu 4705 zile, 11 Mai. 2011

Adaugat de HergBenet

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 41

Alte Evenimente din Alba Iulia
targul de fete de pe muntele gaina 2024

Târgul de fete de pe Muntele Găina - 2024

Alba, Alba Iulia. 20 Iul 2024 - 21 Iul 2024
zilele orasului alba iulia albafest 2024

Zilele orasului Alba Iulia - AlbaFest 2024

Alba, Alba Iulia. 30 Mai 2024 - 2 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .