poze festival national de muzica de fanfara

Festival Naţional de Muzică de Fanfară

Alba , Alba Iulia. Sâmbătă 1 August 2009 17:00
Cinematograful Dacia

Categorii: Festivaluri

Festival Naţional de Muzică de Fanfară

Începând cu acest an Alba Iulia va mai însemna o manifestare în calendarul evenimentelor locale. Consiliul Judeţean Alba în colaborare cu Centru de cultură "Augustin Bena" a decis organizarea unui festival de fanfară. Ideea a pornit de la faptul că de aproape doi ani în judeţul Alba activează fanfara Centrului de Cultură, ceea ce denotă un interes atât al autorităţilor cât şi al publicului pentru acest segment de muzică.

"Toate oraşele care au fanfară organizează astfel de festivaluri. Pentru noi este un experiment având în vedere că suntem la prima ediţie", a declarat Daniela Floroian, directorul adjunct al Centrului pentru Cultură "Augustin Bena". Un alt motiv pentru care organizatorii nu au invitat pentru această ediţie un număr mare de fanfare este cel de ordin financiar.

"Fondurile nu sunt foarte generoase în această perioadă, iar experienţa noastră este cea de începători. Pornim cu ideea că un astfel de eveniment va oferi experienţă participanţilor pentru că este un domeniu în care tot timpul înveţi", a completat Daniela Floroian.

Muzică de promenadă

Albaiulienii vor avea parte de un weekend în care străzile oraşului vor răsuna de muzica fanfarelor. Evenimentul va debuta sâmbătă la ora 17.00, când pe un traseu prestabilit va avea loc o paradă a fanfarelor participante.

Acesta vor porni din faţa cinematografului Dacia, vor străbate bulevardul Transilvaniei, Parcul Unirii şi se vor opri pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor unde vor avea loc concertele susţinute de Fanfara Zipla Boum din Franţa, Fanfara Valurile Dunării din Galaţi, Fanfara Forumului German din Bistriţa şi Fanfara Judeţului Alba.

Duminică concertele vor începe la orele 19.00 tot pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, cu un repertoriu variat de la muzică de promenadă. În încheierea festivalului va fi lansat şi împărţit publicului, primul CD al Fanfarei judeţului Alba.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1393
Cuvinte cheie: fanfara , Evenimente Alba Iulia
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5329 zile, 31 Iul. 2009

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

  • Ai ceva de zis?

    .