poze marsul biciclistilor la arad

Marsul Biciclistilor la Arad

Arad , Arad. Sâmbătă 8 Mai 2010 15:00 - Sâmbătă 8 Mai 2010
Casa Sindicatelor

Categorii: Sport si Excursii

Marsul Biciclistilor la Arad

Evenimentul va avea loc în data de 8 mai, între orele 15-17, şi are ca scop urgentarea demersurilor de realizare în municipiul Arad a pistelor pentru biciclişti.

În ultimii ani s-au realizat în oraş mai multe studii de fezabilitate pentru această investiţie, dar pistele au întârziat să apară. De aceea asociaţia Alternativa Civică a decis organizarea marşului, pentru a atrage atenţia asupra accidentelor dese produse de lipsa pistelor pentru biciclişti, dar şi a unui mod de viaţă mai sănătos, mai... „verde”, prin renunţarea pe cât posibil la mijloacele de transport poluante în favoarea bicicletei.

În subsidiar, asociaţia Alternativa Civică a contactat mai mulţi consilieri locali arădeni pentru promovarea în Consiliul Local a unei hotărâri în vederea amplasării în jurul celor mai importante instituţii locale a unor rasteluri pentru biciclete, dar şi dotarea poliţiştilor comunitari cu biciclete.

Coloana de biciclişti se va forma pe platoul din faţa Casei Sindicatelor, la Pădurice. Va parcurge traseul str. Coposu, Piaţa Drapelului, str. Petru Rareş, DN 7 sens giratoriu, str. Petru Rareş, Bulevardul Revoluţiei, Piaţa Gării, Calea Aurel Vlaicu, Piaţa Fortuna, Calea Aurel Vlaicu, Calea Victoriei, str. G. Coşbuc, str. Horia, Bulevardul Revoluţiei, Piaţa Avram Iancu, Bulevardul Revoluţiei, Piaţa Drapelului, Calea Iuliu Maniu, Calea Radnei, sens giratoriu, Calea Radnei, str. Corneliu Coposu, Casa Sindicatelor.

Marşul bicicliştilor nu va perturba traficul pentru că se vor respecta regulile de circulaţie, semafoarele şi indicatoarele rutiere.

Este liber să participe orice arădean interesat de acest subiect, dornic ca în oraşul nostru să avem cât mai repede pistele pentru biciclişti. Nu este o mişcare politică, ci un gest civic, care vrea să atragă atenţia administraţiei publice asupra faptului că aceste piste trebuie considerate o prioritate. Invităm asociaţiile interesate, persoanele fizice şi juridice arădene, să se alăture acestui demers. Participarea la marş este, evident, gratuită, şi nu este condiţionată de limită de vârstă.

Mai multe detalii: http://arad-culture.blogspot.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 564
Cuvinte cheie: arad , biciclistilor , mai , marsul , Evenimente Arad
gabriel lup

Adaugat in urma cu 3753 zile, 07 Mai. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Arad
concert directia 5 povestea noastra

Concert Directia 5 - Povestea Noastra

Arad, Arad. Sâmbătă 3 Octombrie 2020
scoala de numerologie romeo popescu

SCOALA DE NUMEROLOGIE - Romeo Popescu

Arad, Arad. 2 Sep 2020 - 2 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .