poze suflet de romania
poze suflet de romania poze suflet de romania poze suflet de romania

Suflet de România

Arad , Savarsin. Sâmbătă 29 Aprilie 2023 12:00 - Duminică 30 Aprilie 2023

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Targuri

Suflet de România este festivalul Profi care adună producătorii locali și tradițiile populare într-un weekend de experiențe pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Ultimul weekend al lunii aprilie aduce pe Domeniul Regal de la Săvârșin festivalul Suflet de România, eveniment care încurajează gospodarii să se conecteze la comunitate și ajută locuitorii acestei țări să descopere micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc.

Evenimentul este inițiat de Profi pentru a încuraja comunitatea să se conecteze la valorile autentice, gusturile bune și tradițiile satului românesc prin intermediul unor experiențe trăite într-un cadru natural în care este recreată lumea rurală așa cum e bine să fie cunoscută și de generațiile mai noi. Această inițiativă Profi este parte a acordului tripartit “Creștem Comunități”, semnat de către Asociația Casa Majestății Sale, Universitatea de Științele Vieții “Mihai I” din Timișoara și lanțul de magazine Profi pentru susținerea producătorilor locali și conservarea artizanatului autentic și tradițional românesc.
Pe 29 și 30 aprilie, între orele 12:00 – 19:00, festivalul Suflet de România le oferă participanților ocazia să călătorească într-un sat atemporal, în vremea Șezătorilor de altădată. Profi pune suflet în comunitate și deschide România autentică sub forma unui tur inițiatic în lumea satului, trecând prin Hanul Târgoveților, Târgul satului, Piața satului, Drumul Artizanilor și Ulița copiilor. Suflet de România va fi un loc de întâlnire cu micii producători locali și oferta lor, dar și cu filme românești valoroase, concerte susținute de Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Daniel Julean și Trupa Calendar, alături de ansambluri de muzică populară dar și de muzică clasică, într-o îmbinare eclectică, în măsură să sublinieze complexitatea culturală națională.
La deschiderea oficială a festivalului Suflet de România, pe 29 aprilie, au confirmat prezența Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, Principele Radu, autorități centrale și locale.
„Pentru două zile, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, Profi aduce la un loc oameni buni, care pun suflet în România, care caută să-i întâlnească pe artizanii autenitici, să pătrundă în poveștile satelor românești și să continue povestea frumoasă a țării în care ne dorim să creștem și să ne dezvoltăm împreună”, a declarat Călin Costinaș, Director General adjunct Profi.
Intrarea la festivalul Suflet de România este gratuită. Accesul în zona de festival se poate face cu mașina personală, din Drumul Troașului (DC74), accesibil din drumul european E68 sau prin intermediul curselor regulate cu microbuze din Arad, Timișoara sau localitățile apropiate, dar și cu trenul, fiind mai multe curse care fac legătura principalelor orașe din țară cu Gara Săvârșin.

Mai multe detalii: https://www.profi.ro/suflet-de-romania/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 354

Eveniment postat de organizator

toader paun

Adaugat in urma cu 458 zile, 22 Apr. 2023

Adaugat de toaderpaun

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 15

  • Ai ceva de zis?

    .