poze trilogie belgradeana

TRILOGIE BELGRADEANA

Arges , Pitesti. Vineri 4 Noiembrie 2011 20:30
Str. Egalitatii, nr. 8

Categorii: Spectacole si Filme

TRILOGIE BELGRADEANA

Trilogie Belgradeana

de Biljana Srbljanović

Distribuţia: Alexa Istrate, Ciprian Nemeşiu, Elena Rusu, Ovidiu Uşvat;
Regia şi scenografia: Dimitrie Bogomaz.
Animatie: Vitalie Bogomaz
Costume: Diaconescu Daniela

Sinopsis: De câte ori nu te-ai gândit să emigrezi? Subiectul e mereu atrăgător din punct de vedere material; dar poate sufletul îl rătăceşti undeva pe drum. Merita pretul?

Piesa prezintă trei poveşti ale unor tineri sârbi care, aflaţi la început de drum, aleg ceea ce consideră o şansă la o viaţă mai bună – plecarea din ţara natală.

Serbia descrisă de Biljana Srbljanović prezintă câteva dintre caracteristicile unei societăţi de tranziţie, foarte familiară şi nouă. Prin urmare subiectul piesei este actual, marşând pe iluzia creată de o lume necunoscută pe fondul nemulţumirilor din propria ţară.

Prima poveste se petrece în Cehia. Doi fraţi sârbi duc o existenta sărăcăcioasă, dansând ca stripperi într-un club de noapte. A doua poveste se derulează în Australia, unde două cupluri tinere cred că vor avea o viaţă mai bună decât în ţara natală, cu toate acestea, ei sunt nevoiţi să se mulţumească cu slujbe modeste şi se lovesc de imposibilitatea de a lega noi prietenii. În ultima parte, trei tineri sârbi se întalnesc la o petrecere în Hollywood. Un episod violent generat de diferenţa dintre culturi, da o turnura neaşteptata existentei lor.

Tinerii trăiesc imposibilitatea de a-şi trasa un drum clar în societate. Sunt prinşi între două lumi foarte diferite, cea sârbească, care îi bântuie încă, şi cea a capitalismului, aparent primitoare. Dar firele îi trag de fiecare dată spre ceea ce au incercat să lase în urmă. Şi, aşa cum este uman, oamenii se întorc unii împotriva celorlalţi pentru a-şi justifica drama inadaptabilitatii. De aici rezultă situaţii atât comice, cât şi dramatice, care fac din această piesă o experienţă reala atât pentru spectatori, cât şi pentru actori.

Piesa vorbeşte despre toate tipurile de conflict, generate de diverşi factori atât umani, cât şi sociali. Autoarea pare să sugereze că oamenii poartă iremediabil amprenta locului unde s-au născut şi s-au format.

Mai multe detalii: http://www.facebook.com/event.php?eid=187642197982297

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 805
Cuvinte cheie: Pitesti

Eveniment postat de organizator

teatrul pentru toti

Adaugat in urma cu 4112 zile, 31 Oct. 2011

Adaugat de Teatrul7041

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

  • Ai ceva de zis?

    .