poze festivalul national de folclor ion dragoi la bacau

Festivalul National de Folclor "Ion Dragoi" la Bacau

Bacau , Bacau. Joi 21 Iunie 2012 18:00

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Interpreti de muzica populara din Romania si Republica Moldova vor participa saptamina aceasta, in Bacau, la traditionalul Festival National de Folclor “Ion Dragoi”, organizat de Ansamblul Folcloric “Busuiocul”, in parteneriat cu Societatea Romana de Televiziune – TVR Iasi, Consiliul Judetean si Primaria municipiului Bacau.

Editia din acest an se va desfasura joi, 21 iunie, de la ora 18.00, la Teatrul de Vara “Radu Beligan”. Printre artistii care vor sustine recitaluri la editia din acest an a festivalului se vor numara Laura Lavric si Cristina Gheorghiu (Iasi), Nina Predescu, Olguta Berbec si Ana Maria Oprisan (Mehedinti), Mariana Ionescu (Dolj), Felicia Stoian si Maria Coman (Banat), Gheorghita Nicolae (Oltenia), Constantin Enceanu, Petrică Mâtu Stoian, Maria Iliut (Chisinau – Republica Moldova) si Dumitru Zamfira (Gorj). Vor fi de asemenea prezente in spectacol grupurile vocal – instrumentale din Iancu Jianu (Olt), Baia Mare (Maramures) si duo-ul instrumental format de sotii Sacaliuc. Actuala editie – a XIII-a – aduce in scena si numerosi interpreti bacauani, precum Georgiana Paduraru, Ionut Avram, Alin Popa, Alexandra Stefan, Oana Cretu, Florin Popa, Iulia Langu, Lacramioara Dârlea, Ana Maria Rebegea, Gabi Comanici, Monica Bejenaru, Diana Tâmpu sau Otilia Purcaru. Citeva numere din spectacol vor fi susţinute de Ansamblul Folcloric “Busuiocul”, cu formatiile si interpretii sai: orchestra, formatia de dansuri, grupul vocal “Flori de cimp”, grupurile instrumentale, solistii instrumentisti Costel Babasa, Gheorghe Pascal, Mihai Gherghelas, Constantin si Denis Gogan. Organizatorii au invitat in scena si foarte tineri interpreti (Stefan Glavanescu, Roxana Mardare, Ana Lungu, Madalina Avasiloaie, Ionut Coman, Teodora Irava), care vor evolua in cadrul momentului cunoscut sub numele de “Moştenitorii”. “Festivalul «Ion Dragoi» este conceput ca un proiect cultural de mare anvergura. Inca de la prima editie, din 2000, si-a asigurat un loc distinct in calendarul marilor manifestari dedicate promovarii si valorificarii folclorului muzical – coregrafic. Un alt obiectiv important este si acela de a-l omagia pe cel care a fost Ion Dragoi, «violonistul desavirsit», inegalabilul interpret al folclorului instrumental moldovenesc. Anul acesta, un moment artistic inedit, de o frumusete aparte, il va constitui prezentarea, in prima auditie, a «Rapsodiei bacauane», lucrare datorata compozitorului Constantin Arvinte, in cadrul careia sint impletite, inspirat, valori ale folclorului traditional bacauan”, a declarat Petre Vlase, director al Ansamblului Folcloric “Busuiocul”. Ca in fiecare an, spectacolul va fi prezentat de etnomuzicologul Marioara Murarescu iar TVR va inregistra intregul program al festivalului, pentru a-l transmite apoi in emisiunile de gen. Intrarea la spectacol este libera, pe baza de invitatie.

Mai multe detalii: http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2012/06/18/festivalul-national-de-folclor-ion-dragoi-a-xiii-a-editie.html

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 4328 zile, 19 Iun. 2012

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bacau
concert pavel stratan si mihai margineanu la bacau

Concert Pavel Stratan si Mihai Margineanu la Bacau

Bacau, Bacau. Vineri 24 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .