poze calatorie intre cer si pamant 2015 editia a iii a
poze calatorie intre cer si pamant 2015 editia a iii a poze calatorie intre cer si pamant 2015 editia a iii a poze calatorie intre cer si pamant 2015 editia a iii a

Calatorie intre Cer si Pământ 2015 – editia a III-a

Bacau , Targu Ocna. Sâmbătă 16 Mai 2015 10:00

Categorii: Sport si Excursii

Călătorie între Cer şi Pământ. A treia ediţie – Tîrgu Ocna 2014

Sâmbătă 16 mai 2015 va avea loc a 3a ediţie a concursului de ciclism montan Călătorie între Cer şi Pământ ţinută la Tîrgu Ocna, Bacău. Concursul este special datorită traseului care se desfăşoară atât la suprafaţă, pe drumuri forestiere şi poteci, cât şi în subteran prin tunelurile din mina de sare Trotuş. Organizatori sunt Societatea Naţională a Sării SALROM, Primăria Tîrgu Ocna, Asociația Sportivă Adventuremania şi Asociaţia Sportiva Transalpin Bike.

Călătorie între Cer şi Pământ face parte din seria evenimentelor organizate în minele turistice de sare administrate de Societatea Naţională a Sării SALROM. Ajunsă la a 3a ediţie Călătorie între Cer şi Pământ de la Tîrgu Ocna este un concurs cu adevărat deosebit şi unic în România mulţumită traseului pe care îl oferă concurenţilor. Obişnuiţi în general cu un traseu de ciclism desfăşurat „în outdoor” organizatorii evenimentului de la Tîrgu Ocna doresc să aducă la propriu sare şi la figurat piper în lumea pasionaţilor acestui sport. Astfel în plus faţă de drumurile forestiere, potecile şi pădurile pe care traseul le traversează concurenţii vor străbate şi tunelurile salinei Trotuş.

Partea deosebită a concursului este parcurgerea serpentinelor care coboară spre centrul pământului la 240 m adâncime. Traseul din subteran durează 3,1 km timp în care concurenţii pedalează prin tuneluri sporadic luminate după care ajung în mina turistică feeric luminată unde mai au de parcurs încă 600m. Apoi tot ce s-a coborât trebuie urcat, aşadar încă 3,1 km de pedalat la deal pentru a ajunge înapoi la suprafaţă la lumina naturală. Traseul continuă apoi peste mina de sare traversând pe drumuri forestiere şi poteci dealurile şi pădurile din regiune.

Traseul special al evenimentului necesită şi o pregătire specială a concurenţilor. Porţiunea din subteran reprezintă o adevărată velo-aventură întrucât iluminarea, deşi bună şi suficientă, este sporadică şi ridică gradul de tehnicitate al concursului. Acesta este motivul pentru care regulamentul concursului dispune de obligaţii suplimentare pentru concurenţi, obligaţii pe care nu le întâlneşti în general la concursurile de ciclism. În plus faţă de obligativitatea purtării căştii de protecţie concurenţii trebuie să monteze pe bicicletă o lumină albă în faţă şi una roşie în spate. Fără aceste două accesorii plus casca de protecţie ei nu pot pleca în concurs.
Concursul Călătorie între Cer şi Pământ este tip cross country olimpic şi dispune de un traseu în buclă cu o lungime totală de 15 km aproape în mod egal împărţiţi între subteran şi suprateran.

Evenimentul durează două ore timp în care concurenţii trebuie să parcurgă cât mai multe ture de 15 km. La finalul celor 120 minute câştigători la fiecare categorie de vârstă vor fi declaraţi cei care au efectuat cele mai multe ture.

Introdusă drept o surpriză de proporţii la ediţia anului trecut traversarea clădirii Primăriei Tîrgu Ocna de către biciclişti în cadrul concursului se păstrează şi anul acesta. Autorităţile locale sunt receptive şi deschise ideilor interesante dorind în acest mod să promoveze turismul şi sportul de masă în oraşul lor. Acesta a fost motivul pentru care evenimentul a fost un succes în rândul participanţilor încă de la prima ediţie.

Călătorie între Cer şi Pământ în cifre:
• 16 mai 2015 – data concursului;
• 15 km – lungimea traseului;
• 120 minute – durata concursului;
• +533 m – altitudinea maximă a traseului;
• -240m – adâncimea maximă a traseului;
• 527m – diferenţa totală de nivel a traseului per tur;
• 12 grade – temperatura constantă din mină;
• 7.100 lei – valoarea totală în bani a premiilor;
• 50 lei taxa înscriere până la data de 5 mai;
• 60 lei taxa înscriere până la data de 12 mai şi în zilele de 15, 16 mai.

Website eveniment www.calatorie.transalpinbike.ro
Pagina Facebook www.facebook.com/Calatorie
Pagina Facebook Event www.facebook.com/events/846158318813834/

Doritorii se pot înscrie la concurs accesând acest link www.calatorie.transalpinbike.ro/#inscrieri

Mai multe detalii: http://www.calatorie.transalpinbike.ro/

Comenteaza pe Facebook
maria rus

Adaugat in urma cu 3341 zile, 21 Apr. 2015

Adaugat de divainbocanci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

  • Ai ceva de zis?

    .