poze cupa crater xco betfia

Cupa Crater XCO Betfia

Bihor , Baile 1 Mai. Duminică 14 August 2011 10:00
Pădurea din apropierea localităţilor Băile 1 Mai şi Betfia

Categorii: Jocuri si Concursuri , Sport si Excursii

Competiţia este organizată după regulamentul de ciclism montan cross-country

C.S. Velo Sport Oradea organizează, în parteneriat cu Muzeul Ţării Crişurilor, competiţia Cupa “Crater” XCO Betfia, în data de 14.08.2011.

Competiţia este organizată după regulamentul de ciclism montan cross-country. Lungimea unei ture este de aproximativ 4,8 km cu 190 m diferenţă de nivel cumulat pe tur. Fiecare concurent are de parcurs mai multe ture, în funcţia de categoria din care face parte.

Traseul se află în pădurea din apropierea localităţilor Băile 1 Mai şi Betfia, la 8 km de Municipiul Oradea şi la 2 km de staţiunea Băile Felix. Aici, între anii 1995-2000, s-au organizat mai multe concursuri de acest gen ca etape ale Campionatului Naţional de Cross-Country.

Concurenţii vor trece lângă rezervaţia paleontologică „Locul Fosilifier de pe Dealul Şomleu” (aflat în custodia Muzeului Ţării Crişurilor), parte integrantă a reţelei ecologice europene „Natura 2000”. Acesta este renumit după fenomenul carstic de pe Dealul Şomleului, Avenul de la Betfia (popular prin denumirea “Crater”) cu o adâncime de 85 de metri.

Competiţia va fi deschisă atât sportivilor profesionişti cât şi amatorilor:

Categorii:

Elite: masculin-feminin; Amatori: juniori (sub 18 ani) masculin-feminin; seniori (19-35 ani) masculin-feminin; veterani (peste 35 ani) masculin-feminin. Copii (sub 14 ani): 1-2 ture pe un traseu special amenajat în zona de Start/Sosire copii sub 6 ani masculin-feminin; copii între 6-9 ani masculin-feminin; copii între 10-14 ani masculin-feminin. În cadrul competiţiei de ciclism montan „Cupa Crater XCO Betfia” se va organiza şi un program de ecologizarea a Locului Fosilifier de pe Dealul Şomleu de către membrii clubului şi voluntari. Deşeurile colectate vor fi transportate la halda ecologică a Municipiului Oradea.

Mai multe informaţii se pot citi pe siteul organizatorilor: www.velosportoradea.ro/cupa-crater-xco-betfia

Mai multe detalii: http://oradea.24fun.ro/evenimente/cupa_crater_xco_betfia-21255.html

Comenteaza pe Facebook
monica

Adaugat in urma cu 4641 zile, 15 Iul. 2011

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

  • Ai ceva de zis?

    .