poze basarabenii de la oradea comemoreaza 7 aprilie 2009

Basarabenii de la Oradea comemorează 7 aprilie 2009

Bihor , Oradea. Miercuri 7 Aprilie 2010 20:00
statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul (Piaţa Unirii din Oradea)

Categorii: Conferinte si Seminarii , Cluburi si Discoteci , Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri , Inaugurari , Jocuri si Concursuri , Muzica si Concerte , Petreceri , Spectacole si Filme , Sport si Excursii , Targuri , Alte Evenimente

Basarabenii de la Oradea comemorează 7 aprilie 2009

Miercuri 7 aprilie 2010, la ora 8 seara, toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul (Piaţa Unirii din Oradea). Acolo va avea loc comemorarea victimelor căzute la Revoluţia din Chişinău (foto), din data de 7 aprilie 2009.

Organizatorii spun că vor fi depuse lumânări pentru a cinsti miile de oameni care s-au manifestat împotriva rezultatelor alegerilor din Republica Moldova. În urma acelor evenimente sute de persoane au fost reţinute de forţele de ordine, majoritatea plângându-se că au fost supuşi torturii din partea oamenilor legii. Presa moldoveană a scris despre persoane decedate în condiţii suspecte (exemple: Valeriu Boboc, Eugen Ţapu, Ion Ţâbuleac, Maxim Canişcev. Participanţii sunt rugaţi să vină cu o lumânare şi să o aprindă, în tăcere, "în memoria sacrificiului pe care basarabenii l-au făcut pentru libertate".

Mai multe detalii: http://www.noiigolani.ro/blog/2010/04/02/7-aprilie/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1038
oci eugen

Adaugat in urma cu 4619 zile, 06 Apr. 2010

Adaugat de EugenOradea

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

  • Ai ceva de zis?

    .