poze maraton cultural pentru nevazatori oradea

Maraton cultural pentru nevăzători - Oradea

Bihor , Oradea. Luni 17 Mai 2010 09:00 - Sâmbătă 22 Mai 2010
Oradea

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

A XIX-a ediţie a maratonului „Zilele Homer”, a IX-a ediţie a concursului de creaţie literară „Paşii profetului”

Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) - filiala interjudeţeană Bihor - Sălaj, organizează a XIX-a ediţie a maratonului cultural pentru nevăzători „Zilele Homer” şi a IX-a ediţie a concursului de creaţie literară „Paşii profetului”. Nevăzătorii vor avea parte de spectacole de teatru şi de concerte de muzică clasică. Activităţile se vor desfăşura în perioada 17 - 22 mai. În 17 mai, peste 70 de nevăzători din Oradea şi din ţară vor participa la un concurs de cultură generală pe internet (de la ora 9:00, la Clubul filialei din Piaţa Unirii, nr. 7).

Prima zi a manifestării se va încheia cu vizionarea spectacolului „Cheiţa de aur”, prezentat de actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Arcadia”. Acelaşi spectacol va rula şi marţi, 18 mai.

Trupa artistică a Fundaţiei „Bastonul Alb” din Ungaria va prezenta miercuri, 19 mai, la ora 11:00, un spectacol la Liceul Ady Endre. În programul zilei de miercuri este cuprinsă şi lansarea romanului „Demonul confesiunii”, scris de Radu Sergiu Ruba. Evenimentul va avea loc la Librăria Gutenberg, de la ora 17:00 şi va fi moderat de poetul Ioan Moldovan şi de criticul literar Ioan Simuţ.

În prima parte a zilei de joi este planificată şedinţa Consiliului Director şi a Comisiei de Cultură a ANR.
De la ora 18:00, va avea loc festivitatea de premiere a câştigătorilor la Festivalul Internaţional de Creaţie Literară pentru Nevăzători „Paşii profetului”, urmată de un microrecital George Nicolescu. La aceeaşi oră, cei interesaţi pot să participe la Filarmonica de Stat din Oradea la un concert simfonic. Spectacolele de teatru „Între noi, actorii”, adaptare după A.P.Cehov şi „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, prezentate de actorii Teatrului de Stat din Oradea, vor încheia seria evenimentelor organizate în cadrul „Zilelor Homer”.
Asociaţia Nevăzătorilor din România a fost înfiinţată în 1910 şi are peste 80.000 de membri. În judeţul nostru şi în Sălaj sunt în jur de 2.700 de nevăzători, membri ai acestei organizaţii.

*sursa: www.aradon.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 969
monica

Adaugat in urma cu 3679 zile, 11 Mai. 2010

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

Alte Evenimente din Oradea
curs de tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs de tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. 30 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .