poze anca badea secven e de iubire
poze anca badea secven e de iubire

Anca Badea - Secvențe de iubire

Bihor , Oradea. Vineri 28 Martie 2014 19:00 - Vineri 28 Martie 2014
Str. Albacului Nr. 54

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 50/100

Vernisaj Anca Badea - Secvențe de iubire

Secvențe de iubire de Anca Badea este o confesiune vizuală marcată de sensibilitate și căldură feminină. Preocuparea artistei în această serie de lucrări se dezvoltă în jurul nucleului intim al cuplului, având ca centru iubirea, manifestată prin gesturi, atmosferă, tăcere încărcată de sens.

Demersul artistic se centrează pe tema iubirii și a manifestării particulare a acesteia în cotidianul contemporan, artista concentrându-se pe înfățișarea unor “instantanee” din viața de zi cu zi a mai multor cupluri de îndrăgostiți. Atmosfera cromatică este caldă, discretă, invitând privitorul parcă pe ascuns, printr-o gaură de cheie, să descopere universul unor oameni care au o legătură specială, dincolo de cuvinte. Misterul pe care Anca îl sugerează în pictura ei merge mână în mână cu tăcerea care nu stingherește, ci „locuiește” firesc existența unor oameni care se iubesc. Seducția pe care artista ne-o propune este duală: vizual-senzorială, prin execuție picturală, virtuozitate și rafinament cromatic și la nivel de idee – seducția care are loc între bărbat și femeie. Fie că e vorba de o înfățișare totală a corpurilor sau doar la nivel de detaliu, senzualitatea este discretă, atingerea dintre bărbat și femeie fiind mai mult sugerată, decât arătată explicit. Nu distingem o atmosferă erotică sau sexualizată, de consumare fizică a relației de cuplu, ci mai degrabă un preludiu sau un moment de tandrețe încărcat de sensibilitate și candoare.

Trupurile, gesturile, obiectele devin doar simple sugestii în jocul iubirii, privitorul fiind astfel provocat la diverse interpretări și configurări de scenarii, situații. Artista abordează subiectul iubirii într-o atmosferă feminină, rafinată. Privitorul este invitat să contemple în primul rând frumusețea feminină în scene de tandrețe, aceasta fiind un factor-cheie în “descifrarea” eternului mister ce gravitează în jurul dragostei dintre bărbat și femeie.

În viziunea Ancăi Badea, iubirea – împreună cu visele, credința și arta – oferă omului un refugiu împotriva cruzimii existenței istorice, conferind vieții starea de grație a transcenderii. Pentru ea, iubirea nu consumă omul, ci îl înalță, îl face mai bun. Prin iubire, omul se împlinește și devine “complet” la modul plenar.
Ada Muntean
Curator Visual Kontakt

Mai multe detalii: http://visualkontakt.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 970

Eveniment postat de organizator

visual kontakt

Adaugat in urma cu 3684 zile, 19 Mar. 2014

Adaugat de visualkontakt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 17

Alte Evenimente din Oradea
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
sounds of oradea festival 2024

Sounds of Oradea Festival 2024

Bihor, Oradea. 14 Iun 2024 - 16 Iun 2024
festivalul medieval din oradea 2024

Festivalul Medieval din Oradea 2024

Bihor, Oradea. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .