poze gala traficantului de cultura international 2014 la oradea

Gala Traficantului de Cultura International 2014 la Oradea

Bihor , Oradea. Vineri 14 Februarie 2014 - Duminică 16 Februarie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme , Alte Evenimente

GTCI 2014: a IV-a editie a Galei Traficantului de Cultura International ajunge la Oradea

Evenimentul Gala Traficantului de Cultură Internaţional (GTCI) a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul artistic naţional creaţii contemporane naţionale şi internaţionale, şi să familiarizeze publicul din Oradea cu inovaţiile din domeniul artistic.

GTCI a reuşit să devină un spaţiu de întâlnire a artiştilor din domenii artistice diferite (teatru, muzică, cinema, arte plastice etc.), contribuind la realizarea unui schimb intercultural între artiştii străini şi cei naţionali, incluzând aici în primul rând artiştii aflaţi la început de carieră.

GTCI 2014

La fel ca în cazul ediţiilor anterioare ale acestui eveniment, artiştii vor putea atinge noi nivele de interacţiune cu publicul. Editia a IV-a a GTCI surprinde prin utilizarea unor spaţii neconvenţionale de desfăşurare, prin reconversia radicală a acestora.

Tema principală a evenimentului este Adio. Artă. Aperitiv., în jurul căreia spectacolele şi expoziţiileprezentate participă la construcţia unui eveniment artistic singular, care se adresează publicului larg, neimplicând niciun fel de restricţii în ceea ce priveşte transmiterea mesajului cultural. Gala Traficantului de Cultură Internaţional aduceîn acelaşi loc trecători, public fidel, specialişti, studenţi etc., toţi luând parte la acelaşi spectacol, dar având roluri diferite. Sunt stârnite astfel diverse reacţii: unii intracţionează mai mult, alţii mai puţin sau deloc, unii sunt mai deschişi, mai ludici, alţii se feresc sau nu înţeleg despre ce este vorba; unii sunt plăcut surprinşi, alţii nu sunt de acord cu “ce a devenit arta în ziua de azi”. Reacţiile merităîncurajate, acestea fiind, dincolo de simpla lor natură, cel mai constructivelement când vine vorba despre dezvoltarea actului artistic.

Evenimentul va avea loc în datele de 14-16 februarie 2014, în clădirea fostei fabrici de plase, de pe strada Ioan Budai Deleanu nr. 1 la Centrul pentru Experimentare si Cercetare Artistica.

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 2301 zile, 07 Feb. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Oradea
curs de tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs de tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. 30 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .