poze international general choi memorial cup

International General Choi Memorial Cup

Bihor , Oradea. Joi 18 Iunie 2015 10:00 - Duminică 21 Iunie 2015

Categorii: Jocuri si Concursuri , Sport si Excursii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 800/2500

Oradea găzduieşte „International General Choi Memorial Cup”- un eveniment dedicat părintelui fondator al taekwon-do-ului

În perioada 18 -21 iunie 2015, Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea, Judeţul Bihor, va fi găzda unui eveniment sportiv unic în România, dedicat taekwon-do-ului, un eveniment organizat în cinstea legendarului fondator al acestei arte sportive, Generalul Choi Hong Hi.

Generalul Choi Hong Hi, fondatorul stilului Taekwon-do, iniţiatorul Federaţiei Internaţionale de Taekwon-do (International Taekwon-do Federation, prescurtat I.T.F.) al cărei preşedinte a fost până la moartea sa, s-a născut în 9 noiembrie 1918 în districtul Hwa Dae Myong Chun din Coreea şi a murit în 15 iunie 2002. Sub tutela Generalului Choi, la data de 11 aprilie 1955, numele de Taekwon-do a fost ales să reprezinte arta marţială coreeană, de către istorici şi alte persoane proeminente din Coreea. Numele propus de către Generalul Choi a fost în unanimitate votat pentru a descrie această artă ca fiind validă şi de sine stătătoare. Astfel, într-o traducere scurtă şi clară, TAE = picior, KWON = pumn, DO = artă - ceea ce duce la definirea ei astfel: “arta de a lupta cu piciorul şi mâna”.

Cu ocazia celebrării a 60 de ani de Taekwon-do (1955 -2015), Federaţia Română de Taekwon-do I.T.F. şi Clubul Sportiv Tae¬Kyon Oradea organizează în premieră în România, prima ediție a evenimentului International General Choi Memorial Cup adresată sportivilor juniori III, II, I și seniori. Prima zi a evenimentului, joi, 18 iunie, este rezervată conferinţei de presă şi înscrierilor, iar de vineri până duminică 19 -21 iunie, se vor desfăşura competiţiile efective de taekwon-do.

Joi, 18 iunie 2015, de la ora 14.00 are loc conferinţa de presă a evenimentului la Hotel Termal din Băile Felix, jud. Bihor.

Toate cluburile sportive din ţară, afiliate Federaţiei Române de Taekwon-do ITF sunt invitate să ia parte la eveniment, participând cu sportivii lor la cele 4 probe de concurs, la diferitele categorii de sex şi vârstă. După parcurgerea probelor de concurs - tull, luptă, spargeri-forţă şi tehnici speciale - cei mai buni concurenţi vor urca pe podiumul de premiere în aplauzele publicului, fiind recompensaţi cu diplome, medalii şi trofee.

Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Taekwon-do I.T.F. şi Clubul Sportiv Tae¬Kyon Oradea şi este susţinut strategic de Ministerul Tinerului şi Sportului.

Mai multe detalii: http://www.taekwondo-itf.ro/ro/postitem/52

Comenteaza pe Facebook
laura popa

Adaugat in urma cu 1805 zile, 17 Iun. 2015

Adaugat de Laura Popa

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 33

Alte Evenimente din Oradea
curs de tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs de tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. 30 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .