poze negura bunget tau tour 2015 oradea

Negură Bunget - TĂU Tour 2015 - Oradea

Bihor , Oradea. Duminică 22 Martie 2015

Categorii: Muzica si Concerte

Negura Bunget canta la Oradea pe 22 martie in cadrul turneului de lansare al noului album, “Tău”

Cea mai titrata trupa romaneasca din toate timpurile, Negura Bunget, va canta duminica, 22 martie, in Clubul Abyss din Oradea - Str.Traian Mosoiu Nr.19.

Ca prima parte a unei trilogii muzicale si vizuale legate de Transilvania, TĂU e concentrat pe partea naturala, explorand locuri spectaculoase, precum si legendele, miturile si traditiile acestora, deschizand o fereasta catre trecutul unor locuri legendare. Albumul va fi lansat la inceputul anului 2015 de casa de discuri germana Prophecy Production.
Prin albumul “Tau” Negura Bunget, prionerii Black Metal din Romania, prezinta nu doar succesorul indelung asteptat al albumului “Virstele pamintului”, ci si primul propriu zis album lansat in colaborare cu casa de discuri germana Prophecy Production. “Tau” reprezinta in acelasi timp pentru Negura Bunget si inceputul unei ambitioase trilogii muzicale si vizuale, care prezinta viziunea personala a formatiei asupra Transilvaniei. In timp ce prima parte a trilogiei exploreaza elementele naturalde, partile urmatoare se vor concentra pe elementul uman, practici si credinte, si in cele din urma pe cel sprititual, care a definit pentru totdeauna aceste tarimuri.
Fiercare din cele opt piesele ale albumului "Tau" prezinta un loc natural specific, cu atmosfera si mistica lui unica, cu legendele si intelesurile din spatele lui. Muzical, Negura Bunet intrebuinteaza un arsenal deja familiar de sunete, elemente de Black Metalul primar, greu, contrabalansate de cele meditative si folcloristice. Accentuand caracterul distinct, albumul beneficiaza de aportul unor muzicieni renumiti, precum Alexandrina Hristov (voce pe "Impodobeala Timpului"), Bean MC (Subcarpati, Suie Paparude; voce pe "La Hotaru Cu Cinci Culmi"), Gabriel Almasi (theremin pe “Nametenie”), Rune Eriksen (ex-Mayhem; chitara pe "Impodobeala Timpului") sau Sakis Tolis (Rotting Christ; voce pe "Tarim Vilhovnicesc"). Per total, muzica albumului “Tau” e mai oganica decat pe oricare alt album Negura Bunget, fiind legata si de e o expresivitate atinsa poate doar de clasicul “Om”. Totusi, muzica albumului “Tau” e doar o piesa dintr-un concept mai larg. Punctul crucial e uimitoare natura transilvana, care se reflecta ca intreg cel mai bine in editia vizuala artbook a albumului, cu 72 de pagini, care contin nu doar variantele in romana si engleza alte texteleor, detalii despre locurile prezentate, cu trecutul lor, cat si trei (!) videoclipuri, inchizind astfelt acesc cerc conceptual.
Titlul albumul, “Tau”, are mai multe intelesuri, pe de o parte se adreseaza omului, iar pe de alta parte reprezinta un ochi de apa din inaltimea muntelui, care cel mai adesea desi pare marunt, e extraordinar de adinc.
Albumul poate fi deja pre-comandat, atat de la casa de discuri, cat si prin intermediul formatiei.
De curand, Negura Bungert a realizat cu sprijinul casei de discuri o auditie in premiera a noului album, la care au participat cativa jurnalisti de la cele mai importante reviste de profil din lume: Metal Hammer Anglia, Rock Hard Germania, Rock Hard Franta, Terrorizer Anglia, Legacy Germania. Pe langa prezentarea albumului, care a avut loc in studioul Negura MUSIC, acestia au mers altaturi de formatie si intr-o calatorie incateva din tarimurile care au fost sursa de inspiratie a abumului.

In 2015, Negura Bunget va porni la drum in cadrul unui amplu turneu European si va ajunge pana in America de Nord iar vara intr-un turneu de festivaluri.

Negura Bunget inseamna:

Gabriel Mafa / Negru - tobe / percutii / tambal / xilofon / tulnic
Tibor Kati - voce / chitara / keyboards
Adrian Neagoe / Oq - chitara / voce / keyboards
Petrică Ionuţescu - fluier / tulnic / trompeta / instrumente traditionale
Ovidiu Corodan - bas
Matei Ionuţescu - fluier / tulnic / instrumente traditionale
Vartan Garabedian - percutii / voce

Invitate alaturi de timisoreni, sunt trupele:
Grimegod (emotional metal – Romania)
www.facebook.com/grimegodofficial

Northern Plague (black metal – Polonia)
www.facebook.com/northernplague

Bilete:
- 20 RON - la intrare

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1166
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Oradea
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3385 zile, 17 Ian. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Oradea
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
sounds of oradea festival 2024

Sounds of Oradea Festival 2024

Bihor, Oradea. 14 Iun 2024 - 16 Iun 2024
festivalul medieval din oradea 2024

Festivalul Medieval din Oradea 2024

Bihor, Oradea. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .