poze foarte scurte in oradea i in intreaga lume simultan

Foarte Scurte în Oradea și în întreaga lume, simultan!

Bihor , Oradea. Joi 3 Mai 2012 19:00 - Sâmbătă 5 Mai 2012
Str. Moscovei, nr. 8 (ex Club Tempo)

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 50/150

Foarte Scurte în Oradea și în întreaga lume, simultan!

Pe 3, 4 și 5 Mai în Oradea vor avea loc proiecții de filme foarte scurte (maxim 3 minute fiecare) în cadrul Festivalului Internațional de Foarte Scurt Metraj. Gazda orădeană a evenimentului este Industry Hall din Cafe Moszkva, unde Asociația Metrion asigură selecția de filmulețe în fiecare seară de la ora 19.

Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental… Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.
Festivalul are loc în 3, 4, 5 mai 2012, în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 25 sunt din România, Ungaria şi Republica Moldova. În total, 17 ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul. Astfel spectatorii descoperă o selecţie de peste 2 ore de filme scurte cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah si Tel Aviv. România participă cu 25 de oraşe în festival, la care se adaugă câteva oraşe din Rep. Moldova, Ungaria si Slovacia, coordonate de la Cluj. Institutul Francez Cluj este coordonatorul Festivalului Très Courts în România, Ungaria, Slovacia şi Moldova. ORANGE este sponsorul principal al festivalului în România.

În Oradea, în 3 mai, ora 19.00, se poate viziona Selecția internațională (partea I) si Selecția Monde d’avant, monde d’après. Apoi în 4 mai, ora 19.00, publicul va avea parte de Selecția internațională (partea a II-a) si selecția Paroles de Femmes. La finalul festivalului, în 5 mai, ora 19.00, se va difuza Selectia Around the Très Courts Romania si selecția Monde d’avant, monde d’apres.

În selecția națională , care constă în doar 18 filmulețe, este inclusă și animația Groteszk a orădencei Kopacz Annamária.

Intrarea este 10 lei. Informații mai multe pe trescourt.ro.

Mai multe detalii: http://www.trescourt.ro

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1031
Cuvinte cheie: Festival , Film , Metrion , moszkva , Evenimente Oradea

Eveniment postat de organizator

metrion

Adaugat in urma cu 3807 zile, 02 Mai. 2012

Adaugat de METRION

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 15

  • Ai ceva de zis?

    .