poze premiera la teatrul de stat oradea cerere in casatorie
poze premiera la teatrul de stat oradea cerere in casatorie poze premiera la teatrul de stat oradea cerere in casatorie poze premiera la teatrul de stat oradea cerere in casatorie

Premieră la Teatrul de Stat Oradea: "Cerere în căsătorie"

Bihor , Oradea. Vineri 18 Septembrie 2009 19:00

Categorii: Spectacole si Filme

Cu piesa lui A.P. Cehov începe stagiunea 2009-2010

Trupa "Iosif Vulcan" a Teatrului de Stat din Oradea vă invită vineri, 18 septembrie 2009, de la ora 19:00 la Sala Studio, la întâia premieră a stagiunii 2009-2010, "Cerere în căsătorie" de A.P. Cehov, regia, scenografia şi ilustraţia muzicală Petre Panait. În distribuţie îi veţi regăsi pe îndrăgiţii actori orădeni Ioana Dragoş Gajdo, Şerban Borda şi George Voinese. Următoarea reprezentaţie a acestei piese va avea loc în data de 23 septembrie, de la ora 18:00, la Sala Studio.

"Cerere în căsătorie" se înscrie în linia proiectului "Cehov la Sala Studio", urmând pieselor scurte "Între noi, actorii...", "Tragedian în infern" şi "Ursul". De altfel, "Cerere în căsătorie" vine în continuarea piesei "Ursul" din stagiunea trecută, utilizând aceeaşi distribuţie şi elemente regizorale înrudite. Povestea însăşi se aşează firesc în continuarea celei începute în "Ursul". Astfel, dacă în piesa anterioară doi tineri trec pe nesimţite de la conflict şi ură la iubire pasională, în "Cerere în căsătorie" lucrurile sunt duse şi mai departe. A. P. Cehov surprinde iniţiativa lăudabilă a lui Ivan Vasilievici Lomov, care doreşte să se însoare cu fiica vecinului său. Însă, departe de romantismul şi armonia care se presupune că ar trebui să guverneze un astfel de moment unic, cei doi potenţiali miri se ceartă aprig din motive derizorii. Ciocnirea personalităţilor lor puternice, crizele de ipohondrie ale peţitorului, încurcătura în care se găseşte tatăl miresei şi încercările sale disperate de a aplana răbufnirile celor doi tineri dau naştere unui comic de situaţie savuros. Vă invităm, aşadar, la Sala Studio, pentru a afla deznodământul acestei confruntări dinamice şi originale!
Biletele s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Teatrului ; preţul unui bilet la premieră este de 15 lei. Vă reamintim că acest spectacol este inclus în abonamentele pentru stagiunea 2009-2010, care au fost puse în vânzare la Biroul de organizare spectacole sau la Casa de bilete a Teatrului. Preţurile abonamentelor sunt următoarele : abonament premieră -50 lei ; abonament simplu - 40 lei ; abonament cu preţ redus : 30 lei (de preţul redus beneficiază elevii, studenţii şi pensionarii).
Casa de Bilete a teatrului este deschisă de marţi până duminică, între orele : 10-13 şi 17-19. Luni - zi liberă. Informaţii suplimentare la telefoanele : 0259-440 742, 0359-322 933. Deoarece « Cerere în căsătorie » este un spectacol de Sală Studio (pentru fecare reprezentaţie este disponibil un număr redus de locuri), vă rugăm să vă faceţi rezervări din timp.

Mai multe detalii: http://www.teatruloradea.ro/index.php/lang-en/stagiunea-curent/3900-cerere-in-cstorie-prima-premier-a-stagiunii

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2600
Cuvinte cheie: Cehov , premiera , Evenimente Oradea
alexandru seres

Adaugat in urma cu 5319 zile, 04 Sep. 2009

Adaugat de alexseres

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 179

Alte Evenimente din Oradea
curs tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. Marţi 2 Aprilie 2024
concert parazitii bazooka macanache

Concert Parazitii, Bazooka, Macanache

Bihor, Oradea. Sâmbătă 30 Martie 2024
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .