poze proiec ie gasland de ziua pamantului

Proiecție Gasland de Ziua Pământului

Bihor , Oradea. Marţi 22 Aprilie 2014 19:00 - Marţi 22 Aprilie 2014
Moszkva, str Moscovei, nr 8

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 10/100

Filmul „Gasland” arată consecinţele otrăvirii apei şi pământului pentru obţinerea gazelor prin metoda fracturării hidraulice.

22 aprilie, Ziua Pământului, cel care ne ţine. Gravitaţia lui ne ţine să nu ne împrăştiem prin spaţiu, ne ţine aproape aerul pe care-l respirăm, trupul lui filtrează apa care menţine viaţa. Gravitaţia va rămâne tot timpul, dar aerul şi apa? Acţiunile noastre îl transformă într-un loc de deversare a deşeurilor, mult peste capacitatea trupului Pământului de a le purifica. Oare aceasta nu este o problemă importantă? Ce uşor ne minţim, ignorând-o!
E uşor să ne minţim atunci când consecinţele par îndepărtate. Două companii, una americană şi una rusească, au concesionat aproape jumătate din teritoriul ţării pentru exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Ar fi interzis Parlamentul Franţei exploatarea prin fracturare hidraulică dacă ar fi fost sigură? Cât vor plăti pentru gazele pe care le vor lua, cu ce vor/vom răscumpăra apa şi pământul otrăvite? De ce am avea nevoie de asta, când România consumă cam trei sferturi din gazele naturale pe care le produce deja?
Poate că unii aţi mai văzut filmul înainte, dar merită să ne reîntâlnim, să vorbim despre el, să ciocnim un ou roşu sau un pahar cu vin.

Linkuri:
http://www.un.org/en/events/motherearthday/
http://www.revista22.ro/franta-a-interzis-exploatarea-gazelor-de-sist-prin-metoda-fracturarii-hidraulice-32286.html
http://orlandobalas.wordpress.com/2014/04/08/gazele-de-sist-si-minciuna-independentei-energetice/
http://www.gaslandthemovie.com/home

***
Se întâmplă peste tot în America: zeci de mii de proprietari de terenuri din mediul rural s-au trezit intr-o zi cu o ofertă avantajoasă de la o corporaţie care dorea să le cumpere proprietatea. Motivul? Compania spera să valorifice gazele de şist, aflate în subsolul proprietăţilor. Gazele de şist se găsesc în aproape întreg subsolul SUA, formând un rezervor numit “Arabia Saudită a gazelor naturale.” Compania Halliburton a dezvoltat o modalitate de a extrage gazele de şist din sol - un proces de foraj hidraulic numit “fracking”. Brusc, America se află în faţa unei întrebări fundamentale: cu ce preţ poate deveni o superputere energetică? Sunt gata statul şi corporaţiile să sacrifice sănătatea oamenilor, calitatea apei şi natura? Şi este, într-adevăr, vorba de independenţa energetică a unui stat, sau de umplerea buzunarelor companiilor private?

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/460725374060700/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 655
zile si nopti oradea

Adaugat in urma cu 3153 zile, 17 Apr. 2014

Adaugat de Zile si Nopti Oradea

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

  • Ai ceva de zis?

    .