poze spectacol omagial cu ocazia implinirii a 60 de ani de activitate ai filarmonicii de stat oradea

Spectacol omagial cu ocazia implinirii a 60 de ani de activitate ai Filarmonicii de Stat Oradea

Bihor , Oradea. Vineri 25 Septembrie 2009 18:00
Filarmonica de Stat Oradea

Categorii: Spectacole si Filme

Ansamblurile artistice profesioniste "Crisana" si "Nagyvárad" îsi deschid stagiunea de concerte, vineri, în Sala "Enescu-Bartok" a Filarmonicii de Stat Oradea

Concertul prevazut pentru ora 18 va cuprinde, printre altele, un fragment din spectacolul "Joc si cântec românesc", iar solistii ansamblului "Crisana" vor interpreta cântece specifice Bihorului. Ansamblul "Nagyvárad" va prezenta un program cu dansuri si cântece traditionale maghiare.
Cu ocazia deschiderii celei de-a 60-a stagiuni, Filarmonica îi va onora pe cei care au colaborat de-a lungul timpului cu ansamblul folcloric. Astfel, artistii Rada Gheorghe, Ionas Adrian, Seles Ioan, Bot Ioan vor primi Diplome de Fidelitate din partea Filarmonicii, iar Florica Duma, Elena Hasas si Maria Haiduc vor primi Diplome de Onoare pentru aportul adus folclorului si culturii din Bihor. De asemenea, Filarmonica va acorda doua Diplome de Fidelitate post-mortem artistilor Augustin Cozma si Costache Gheorghe.
Tot cu ocazia stagiunii aniversare, cele doua ansambluri folclorice vor deschide, începând de vineri, o expozitie care va cuprinde costume populare, afisele concertelor pe care acestea le-au sustinut, premii si diplome obtinute de-a lungul timpului. Expozitia va ramâne pe holurile Filarmonicii timp de o sapatmâna, intrarea fiind libera.
Pe 4 octombrie, ansamblul "Crisana" va oferi un spectacol în cadrul Toamnei Oradene, urmând ca în 14 octombrie, în colaborare cu Consiliul Judetean, sa se deplaseze la Strassbourg, pentru Seara Bihoreana.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 618
Cuvinte cheie: Oradea
ale

Adaugat in urma cu 3947 zile, 23 Sep. 2009

Adaugat de aLe

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 775

Alte Evenimente din Oradea
omul fiinta adaptabila conferinta filmata

Omul Fiinta Adaptabila - conferinta filmata

Bihor, Oradea. Miercuri 15 Iulie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .